Pazite sad ovo: u Americi se vjenčali prvi gay neonacisti :D

Gay nacisti postali su praktički dio nezaobilaznih likova u komedijama koje se bave tematikom Drugoga svjetskoga rata. Sjetite se samo poručnika Grubera iz kultne humoristične serije “‘Allo, ‘allo”. Ipak, priča koju vam danas donosimo nije se odigrala u nekoj komediji, već u stvarnosti.

Svjetski mediji su ovih dana prenijeli vijest o jednom “veoma posebnom” istospolnom vjenčanju koje se dogodilo u američkoj saveznoj državi Virginiji. Gay vjenčanja sama po sebi više baš i nisu bog zna kakva vijest, no ovdje se zapravo radi o prvom istospolnom vjenčanju dvaju neonacista u povijesti Virginije, a možda i u povijesti SAD-a!

Razmislite malo o tome. Uzmite si malo vremena da probavite tu informaciju. Prvo neonacističko gay vjenčanje.

Alo Alo Gruber 2
Foto: YouTube/TheOpelkoenjas

Ovo se nesvakidašnje sklapanje braka dogodilo u američkome gradu Charlottesvilleu, a sretni mladoženje zovu se Matthew Brooks (56) i Shawn Thomas (52). Brak je sklopio neki otac Frederickson, svećenik američke episkopalne crkve. On se našao pod paljbom javnosti zbog dopuštanja homoseksualnog braka, no brani se ističući kako episkopalna crkva dopušta svojim svećenicima individualnu odluku o blagoslivljanju istospolnih brakova. Ceremonija nije bila otvorena za javnost, a na njoj je bilo 62 uzvanika.

Matthew i Shawn su, inače, pripadnici američke neonacističke organizacije “Vanguard America”. Iz “Vanguarda” za sad, gle čuda, nema službenog komentara o vjenčanju svojih dvaju pripadnika.

Zanimljiva dilema: kako pisati o ovakvim slučajevima te ispasti “korektan”?

Alo Alo Gruber 3
Foto: YouTube/TheOpelkoenjas

Jedan od mladoženja, Matthew, ovom je prigodom za medije izjavio: “Nisu svi nacisti protiv gayeva. Ljubav između dvojice bijelih, arijskih muškaraca je predivna stvar“, prenosi portal worldnewsdailyreport.com.

Iako su poneki američki i svjetski mediji prenijeli ovu bizarnu vijest, većina ih se suzdržava od davanja komentara o samome slučaju. A nije ni čudno zašto – samo razmislite! Bi li ovaj slučaj trebalo osuditi ili pohvaliti? Jer, ako ga osudite, u javnosti ćete ispasti homofobom, a ako ga pak pohvalite, pohvalili ste javno eksponiranje dvojice neonacista.

Zanimljiva dilema. Stoga najbolje da i mi, što se tiče, komentara, ostanemo neutralni. 😀

***

Preporučeni tekst: GG Allin: 25 godina od smrti najnotornijeg “glazbenog terorista”

Jeste li znali?!, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *