Stranica Kurziv.net štiti vašu privatnost te prikuplja opće statističke podatke o korisnicima (podaci o vašem računalu i internetskom provideru, i sl.) isključivo za vlastite tehničke potrebe, te radi izrade analize preferenci posjetitelja i eventualne dostave individualnih ponuda sadržaja. Kurziv.net obavezuje se da neće distribuirati na ovaj način prikupljene opće podatke o trećim stranama, osim uz dozvolu korisnika ili pak na izričit zahtjev zakonodavnih tijela u slučaju nezakonitog djelovanja od strane korisnika. Pritom ne prikupljamo vaše osobne podatke (poput imena, broja telefona, maila i slično), osim ako nam ih sami ne učinite dostupnima.

Kuzriv.net koristi tzv. “kolačiće”. Kolačići su male datoteke koje se privremeno skladište na vašem tvrdom disku, kako bi vas naša stranica prilikom budućih posjeta brže “prepoznala” i, shodno tome, brže se učitala na vaše računalo.

Pohranjeni kolačići koriste se u svrhu izrade statistika i analiza posjećenosti, uporabe i funkcioniranja stranice, te za bolje funkcioniranje i pružanje usluge našim korisnicima, te za eventualne personalizirane ponude. Putem kolačića moguće je prikupiti podatke korisnika poput korištenog operativnog sustava i jezika na vašem računalu, IP adrese, te sličnih podataka. Ovi podaci se prikupljaju isključivo skupno, bez targetiranja pojedinih korisnika te narušavanja njihove privatnosti, a služe nam kako bismo statistički saznavali koji su sadržaji popularni među našom publikom, koja je naša ciljana publika i slično. Ovakva vrsta prikupljanja podataka uobičajena je na većini poznatih web stranica u svijetu.

Dužni smo vas obavijestiti da se vašim korištenjem ove web stranice smatra kako automatski pristajete na uporabu kolačića. Ako niste suglasni s uporabom kolačića (koje vaš pretraživač može automatski prihvaćati), u bilo kojem trenutku ih možete isključiti u postavkama vašeg internetskog preglednika, te obrisati do tad prikupljenje kolačiće na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Stranicu ćete tada i dalje moći pregledavati, no neke njezine značajke mogle bi vam postati nedostupne.

Neke od poveznica na našoj stranici vode na vanjske stranice koje koje nisu pod kontrolom Kurziv.neta, te ih stoga posjećujete i koristite na vlastitu odgovornost.