Koliko biste platili za ovaj super laptop… načinjen od ŠIBICA?!

Ljudska kreativnost nema granica. Poriv za stvaranjem u nama je još od prapovijesnih vremena, kad su ljudi maljali prstima primitivne crtarije na pećinskim zidovima. Zato se ljudski duh može dosjetiti kako bilo koji okružujući materijal pretvoriti u umjetničko djelo. Pa tako i naš današnji subjekt, nevjerojatno vješti i strpljivi Tomislav Horvat, izrađuje skulpture od šibica.

Ovaj mladić netipičnih interesa živi u mjestašcu Podturen u Međimurju, a njegove impresivne skulpture od šibica već su počele dobivati prva javna priznanja, prenosi stranica Libertas Nova. Na natjecanju amaterskih likovnjaka “Pro Futura”, koje se održalo prije tri mjeseca u Poreču, mladi je Tomislav svojim rukotvorinama načinjenim isključivo od šibica odnio prvo mjesto!

Art of Matchstick Očajnik
Foto: Facebook/Art of Matchstick

Tomislav se, sudeći prema podacima dostupnim na društvenim mrežama, osim umjetnošću bavi i sportom, točnije trčanjem. No i usprkos zdravom životu, nekako pronalazi vrijeme za dugotrajno slaganje šibica. Svoje kreacije predstavlja na Facebook stranici nazvanoj Art of Matchstick.

Koliko su Tomislavove skulpture zapravo impozantne, pitate? Neka brojke govore za sebe!

Pijanist Art of Matchstick
Foto: Facebook/Art of Matchstick

Njegov genijalni drveni “Laptop” načinjen je od čak 6600 komada šibica. Skulptura “Očajnik”, koja prikazuje klečećeg čovjeka i s kojom je pobijedio na natječaju “Pro Futura”, sastoji se od 54 000 komada šibica. Skulptura “Pijanist”, koja prikazuje čovjeka koji svira klavir (u realnoj veličini, kao i sve njegove skulpture!) načinjena je od gotovo nevjerojatnih 210 000 drvaca! Za njezinu izradu trebalo mu je čak 2 i pol godine posvećenoga rada!

Čovjek koji sjedi Art of Matchstick
Foto: Facebook/Art of Matchstick

Ovakva doza predanosti, pedantnosti i discipline u umjetničkom stvaranju danas se doista rijetko viđa. Kad u obzir uzmemo i originalnost Tomislavove zamisli, jasno nam je da pred sobom imamo mladog umjetnika o kojem ćemo još (nadamo se) mnogo slušati! Zato predlažem da ga svi skupa podržimo u njegovom radu, ako ničim drugim, a ono jednim “lajkom” ohrabrenja na njegovoj Facebook-stranici Art of Matchstick. Ovakav talent to definitivno zaslužuje!

***

Preporučeni tekst: Ludi ruski slikar predočio kako bi izgledao svijet u kojem dominiraju mačke!

Boemski kutak, Svijet umjetnosti

One thought on “Koliko biste platili za ovaj super laptop… načinjen od ŠIBICA?!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *