Zombie apokalipsa uskoro na ulicama Zagreba :O

Jednog od ovih dana moglo bi vam se dogoditi da mirno šetate gradom gledajući svoja posla, a kad zađete za prvi ugao nađete se oči u oči s hordom krvavih, trulih, raspadajućih zombija gladnih ljudskih mozgova!

O čemu ja to pričam? Ne, nisam prošvikao (barem ne još). Zombiji će uskoro doista preplaviti zagrebačke ulice, no to će se dogoditi u sklopu neobičnog okupljanja koje se ovih dana reklamira na Fejsu.

Zombie apokalipsa

Radi se o tzv. prvom hrvatskom Zombie Walku, na kojem će se zaljubljenici u horor i maskiranje zajedno okupiti prerušeni u reanimirane leševe te će takvi prošetati gradom, usput pokušavajući uhvatiti ljude “na prepad” i izmamiti nešto slatkih, slatkih vriskova straha iz grla svojih sugrađana.

Objavljuje Zombie walk ZagrebSrijeda, 3. listopada 2018.

Ovo javno okupljanje održat će se po prvi puta već 14. 10. u Zagrebu, a mjesto okupljanja zombija organizatori za sad još drže u tajnosti.

Zabava, a ne srčani udari!

Inače, možda je potrebno istaknuti da je ovaj događaj zamišljen isključivo kao zabavna, bezazlena i miroljubiva povorka, što znači da problematični psihopati koji traže izliku za napadanje ljudi i izazivanje srčanih udara nisu dobrodošli. Na službenoj web stranici ove inicijative ističe se: “Strogo je zabranjeno svako nedopušteno ponašanje, strašenje prolaznika te remećenje javnoga reda i mira. Diranje osoba van povorke strogo je zabranjeno.”

Objavljuje Zombie walk ZagrebSrijeda, 3. listopada 2018.

Inače, na okupljanje su dobrodošli sudionici svih profila i dobnih skupina, pod uvjetom da, dakako, moraju doći maskirani u žive mrtvace. Djeca mlađa od 16 godina pritom će trebati biti u pratnji odraslih.

Da je organizator mislio na sve govori i to što za ljude koji nisu u stanju sami nabaviti ili dizajnirati zombie masku oni nude profesionalno šminkanje i maskiranje. 

Objavljuje Zombie walk ZagrebSrijeda, 3. listopada 2018.

Zagreb – buduća zombie metropola

Događaji ovakvog tipa inače, iako su kod nas nešto praktički do sad još neviđeno, u svijetu su dosta popularni. Tako organizatori zagrebačkog zombie okupljanja na svojoj stranici navode da “svi veći glavni gradovi organiziraju svoja Zombie Walk okupljanja. U Guinnessovoj knjizi rekorda, najveće zabilježeno Zombie Walk okupljanje do sada bilo je 2014. u Minneapolisu (USA) sa 15.458 sudionika 🙂 Postoje podaci da se u Brazilu na jednom mjestu okupi i preko 25.000 sudionika.”

📣🧟‍♂️ JOŠ SAMO 2 DANA! 😯Pripremi se jer je uskoro PRVI ZOMBIE WALK ZAGREB!Vidimo se u nedjelju 14.10. u 16:00 sati na…

Objavljuje Zombie walk ZagrebPetak, 12. listopada 2018.

Zato, ako se u zadnje vrijeme osjećate posebno “trulo” i “pokojno”, možda je Zombie Walk upravo okupljanje na kojem ćete se osjećati kao doma 😀 Prijavite se za sudjelovanje u događaju putem online obrasca, i probudite svog unutarnjeg mrtvaca!

Ok, rekli smo sve što je trebalo reći o samom okupljanju, no ja ne bih bio ja da na neki način ne personaliziram ovakav tekst. Stoga ću vas, da bismo do nedjelje ostali u “zombie raspoloženju”, pozvati i na slušanje prikladnog soundtracka za žive mrtvace. Enjoy!

***

Preporučeni tekst: Sprema li nam se nova najezda jezivih klaunova? Bilo je samo pitanje vremena!

Bizarno, Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *