Uskoro novo izdanje najveće domaće SF i fantasy konvencije, zagrebačkog SFeraKona!

Svi domaći ljubitelji SF-a i fantastike uskoro će ponovno doći na svoje, jer na zagrebačkom FER-u u prvoj polovici ovog mjeseca održat će se SFeraKon, poznat kao najveća domaća konvencija za ljubitelje ljubitelja spomenutih žanrova.

Organizatori ovog skupa iz godine u godinu neumorno rade na njegovom širenju, pa je SFeraKon tako do danas već postao prava institucija kad su u pitanju fantastika i znanstvena fantastika na našim prostorima.

Najveća i najdugovječnija domaća SF i fantasy konvencija

Tko još nekim čudom nije barem jednom zalutao na SFeraKon, treba znati da se radi o konvenciji koja obuhvaća doista raznolike sadržaje za fanove SF-a i fantastike. Na njemu posjetitelje već tradicionalno očekuju sajam knjiga, figurica i memorabilija, filmske projekcije, stručna predavanja, predstavljanje domaćih i stranih književnika, cosplay, boardgame igraonica, maštoviti izlošci, interaktivne igre i tko zna što još sve ne.

Sajam će se, kao i prethodnih godina, održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Unskoj ulici broj 3, te će se već tradicionalno protegnuti na čak tri dana (10., 11. i 12. svibnja) koji će od jutra pa do večeri biti popunjeni gomilom sadržaja za posjetitelje svih uzrasta.

Da ne biste zaboravili posjetiti konvenciju, predlažem da si na Facebooku označite njihov službeni događaj.

Najavljeni gosti

Glavni gosti ovogodišnjeg SFeraKona su poznati britanski crtač stripova, pisac i ilustrator John Kovalic, profesionalni belgijski cosplayer Captainghostly Cosplay, kanadska spisateljica Alwyn Hamilton, poznata kao autorica svjetskog bestseler-romana Rebel of the Sands, kao i fizičar te CERN-ov suradnik Ivica Puljak.

Tko propusti – žalit će!

Svaki posjetitelj ove konvencije i ove će godine na poklon dobiti zbirku najboljih domaćih SF i fantasy kratkih priča u izdanju udruge SFera. Ako se odlučite posjetiti ovogodišnji SFeraKon, tada znajte da će vas u ovoj zanimljivoj publikaciji ove godine ponovno dočekati i jedna priča vašeg dežurnog piskarala s Kurziv.neta! 😀

SFeraKon je prava interaktivna oaza za sve koji su se ikad osjećali kao izopćenici zbog svoje ljubavi prema fantastici, cosplayu, računalnim igrama i tehnologiji. Osobno svakako mislim nazočiti na ovogodišnjem skupu, jer sam već od malih nogu obožavao posjećivati SFeraKon. Tako vas neposredno nakon završetka prvog dana konvencije na Kurzivu vjerojatno očekuje i izvještaj sa same konvencije. 😉

***

Preporučeni tekst: Evo tko je napisao prvi znanstvenofantastični roman u hrvatskoj književnosti

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.