U Zagrebu velika izložba koja objedinjuje tehnologiju i konceptualnu umjetnost

Određeni elitni krugovi u umjetnosti, kako bi sačuvali svoju “elitnost”, već se desetljećima protive bilo kakvom trendu profanizacije umjetnosti, time zapravo kočeći njezin daljnji prirodni razvoj. Prirodno je da umjetnost ide ukorak s najnovijim društvenim trendovima. Štoviše, takva aktualna umjetnost jedina ima šanse današnjim širokim masama ukazati na vrijednost umjetnosti i potrebu za samim umjetničkim izričajem.

Kao svojevrsni protuodgovor elitnim umjetničkim puritancima koji su od umjetnosti načinili svoj kult, moderna je umjetnost izrodila i novi izričaj koji se često naziva device art, (tj. “strojna umjetnost”). A kako se naš Zagreb u zadnje vrijeme svojski trudi napokon uhvatiti korak sa svjetskim umjetničkim trendovima, ovog prosinca se kod nas otvorila i velika izložba device arta koja će objediniti nove tehnologije, inženjerstvo, elektrotehniku i mehaniku s konceptualnom umjetnošću!

Objavljuje KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakseSubota, 15. prosinca 2018.

Ova zanimljiva i za naše prostore vrlo originalna konceptualna izložba otvorena je danas, 18. 12. 2018., a bit će dostupna posjetiteljima sve do 3. 2. 2019. godine. Izložba se održava pod imenom “Strojevi nisu sami”, a možete ju posjetiti u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Najveća domaća novomedijska izložba u ovom desetljeću!

Izložba je otvorena za posjetitelje svakoga dana (osim ponedjeljka) u vremenu od 11 ujutro do 6 popodne. Za ulaz je potrebno iskeširati 30 kuna ako ste uobičajeni građanin, a ako ste student ili pak muzej posjećujete grupno, tada ćete izdvojiti duplo manje – 15 kuna po glavi.  Uz to treba napomenuti i da je izložbu moguće razgledati uz pratnju besplatnog stručnog vodstva svake subote od 16 sati.

Objavljuje KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakseČetvrtak, 13. prosinca 2018.

Organizatori izložbe na društvenim mrežama najavljuju da ovo umjetničko događanje propituje strojnu prirodu svemira, pa tako i neke strojne odlike usađene u ljudska bića, u tom smislu nastojeći dati novu perspektivu našim životima i stvarnosti u kojoj živimo.

Organizatori također obećavaju i da će ovo umjetničko događanje koje objedinjuje nove medije, tehnologiju i izvedbenu umjetnost ostati zapamćeno kao jedna od najvećih novomedijskih izložba održanih na našim prostorima u posljednjih deset godina.

Objavljuje KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakseSubota, 15. prosinca 2018.

Na izložbi se predstavlja 21 rad u autorstvu 25 domaćih i internacionalnih umjetnika. Više o svakom umjetniku i njegovom konceptu doznajte na linku stranice kontejner.org.

***

Preporučeni tekstovi: Spoj umjetnosti i tehnologije – poezija pisana u računalnom kodu

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.