Najavljen remake Toxic Avengera, jednog od najobožavanijih loših filmova ikad!

Ako vas očajno loši filmovi usrećuju te imate svoje kultne favorite u filmskoj produkciji s “dna koša za smeće”, vrlo ste vjerojatno čuli za film Toxic Avenger. Ovo legendarno sranje od filma već više od 30 godina ima svoju vjernu publiku, a po njemu su napravljena tri filmska nastavka, crtani film, kompjuterska igrica i mjuzikl.

Neko vrijeme se u slijepom crijevu filmske industrije, tj. u branši snimanja filmske B-produkcije. šuškalo da će Toxic Avenger dobiti još jedan nastavak, no ovih dana doznajemo da je i ova franšiza podlegla holivudskom trendu prekrajanja starih filmskih uspješnica, iako je Toxic Avenger od Hollywooda daleko otprilike jednako koliko i Maja Šuput od Grammyja.

91. The Toxic Avenger (1986)

Objavljuje Garden Of Super HeroesČetvrtak, 7. rujna 2017.

Kultno smeće

Ovaj film izvorno se pojavio na američkom tržištu 1984. godine i to u produkciji filmske kuće Troma, koja je izgradila svoje ime upravo na ovom uratku te postala poznata kao produkcijska kuća specijalizirana za proizvodnju urnebesno smiješnog smeća od filmova. Ako se pitate zašto vam ime Troma zvuči poznato, to je zato što smo na Kurzivu već zajedno analizirali jedan njihov uradak koji je, prema mojem skromnom mišljenju, jedan od najlošijih filmova ikad snimljenih. Radi se, dakako, o uratku znanom kao “Nimfoidna divljakinja u paklu dinosaura”.

No, vratimo se na Toxic Avengera. On je zapravo film klasičnog superherojskog zapleta s elementima horora i komedije. Cijeli uradak je, ako do sad još niste shvatili, izveden upravo očajno – i to je njegov glavni šarm! Jer, on spada u kategoriju filmova koji su toliko uvredljivi za inteligenciju i estetski ukus gledatelja da si ne možete pomoći a da tijekom cijelog njegovog trajanja ne urlate od smijeha.

Gluma i radnja u Toxic Avengeru na razini su kakvog jeftinog pornića, a “specijalni” efekti mogli bi se ovdje nazvati “specijalnima” samo ako zapravo želite reći da izgledaju autistično. Film priča priču o štreberu kojeg svi zlostavljaju sve dok on jednog dana ne upadne u bačvu s toksičnim otpadom te postane mutirano čudovište velike snage koje se bori protiv zločina.

The Toxic Avenger

Objavljuje St BgUtorak, 26. srpnja 2011.

Hoće li Hollywood sjebati remake? (Budimo realni, 99,9 % da hoće.)

Naravno, čim se internetom počela širiti glasina o snimanju remakea ovog kultnog šunda, vjerni fanovi originala izrazili su zabrinutost time što se ovakvom filmu daje “holivudski tretman” (tj. što ga se “rimejka”), ističući kako će nova verzija klasika potpuno promašiti poantu ako bude izvedena u kvalitetnijoj produkciji te ako sami projekt bude usmjeren na stvaranje komercijalnog filma.

Ipak, neke od malobrojnih naznaka kojima raspolažemo u vezi sa snimanjem remakea Toxic Avengera ostavljaju nadu u to da film neće biti potpuno komercijaliziran. Govori se da će se za potrebe remakea u ulozi režisera ponovno naći Michael Herz i Loyd Kaufman, duo odgovoran za originalni film. Doduše, ovog puta će im se u radu pridružiti i poznati holivudski redatelj Alex Garcia (300: Uspon carstva, Godzilla 2014) te Jay Ashenfelder koji će, pretpostavlja se, sve sjebati [primjer nepristranog izvještavanja, lol].

THE TOXIC AVENGER Remake Is Coming!See HERE: http://horrordomain.com/forums/topics/posts/index.cfm?t=26930

Objavljuje HorrorBid.comUtorak, 13. rujna 2016.

Obećavajuće ne zvuči ni podatak da će se projekta prihvatiti vrlo, vrlo visokobudžetna producentska kuća Legendary Entertainment. Ipak, upletenost originalnih režisera u ovaj projekt ostavlja barem trunku nade da se novi Toxic Avenger neće potpuno posrati na svoje šundovsko naslijeđe pretvorivši se u još jedan holivudski isprdak za široke mase gledatelja. Vidjet ćemo. U svakom slučaju, trebamo se pripremiti na drastične preinake.

Za sad nema naznaka kad bi se nova verzija filma trebala pojaviti u kinima, ali s obzirom na ovu najavu, vrlo je vjerojatno da ćete u skoro vrijeme na Kurzivu čitati prikaz originalnog Toxic Avengera. 😉

***

Preporučeni tekst: WTF kino: Jedan od najlošijih filmova ikada – “Nimfoidna divljakinja u paklu dinosaura”

Boemski kutak, Film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *