Novi trailer filma o Freddieju Mercuryju i grupi Queen obara rekorde gledanosti!

Kad bi vas netko usred noći polio kantom vode, zahtijevajući da mu iste sekunde kažete koji je najveći rock band svih vremena, mnogima bi prvo na pamet pala legendarna britanska grupa Queen.

Pjevač ove gigantske rock formacije, nikad prežaljeni Freddie Mercury, već je bezbroj puta do sad proglašavan najboljim rock vokalistom svih vremena, a utjecaj koji je grupa Queen ostavila na svjetsku glazbu i na zabavnu industriju općenito upravo je nemjerljiv.

Bohemian Rhapsody trailer 2
Foto: YouTube/20th Century Fox

Je li itko dorastao ulozi Freddieja Mercuryja?!

Stoga nije ni čudo što je najava o snimanju visokobudžetnog biografskog filma Bohemian Rhapsody o životu i djelu Freddieja Mercuryja i grupe Queen izazvao pravu histeriju među njihovim još uvijek veoma brojnim fanovima svih uzrasta.

Naravno, prvo i glavno pitanje, koje je od samog početka sve fanove najviše zanimalo, bilo je – tko se uopće može nadati da će uspjeti vjerno predočiti legendarnog rock vokalista? Odgovor je stigao uskoro – Freddieja će glumiti američki glumac Rami Malek, kojeg se većina gledalačke publike sjeća iz, primjerice, drugog nastavka omražene vampirske sage Sumrak, te serija poput Rat u kući i Mr. Robot. Fanovi ispočetka nisu znali što misliti o ovom izboru glavnog glumca, a bilo je, naravno, i mnogo skeptičnih. 

Bohemian Rhapsody trailer 3
Foto: YouTube/20th Century Fox

Viralni foršpani i masovno uzbuđenje fanova

Prvi trailer za ovaj epski biopic Fox je pustio u javnost prije nekih dva mjeseca, a do sad je pogledan, pazite sad ovo, preko 14 715 000 puta! Ipak, prvi foršpan gotovo uopće nije sadržavao dijaloge iz filma, već tek nekoliko scena Mercuryja i banda uz popratnu Queenovu glazbu. U tom pogledu, prvi foršpan nije nam previše otkrio o načinu na koji će Freddie u filmu biti predočen, kao i o kojim će aspektima Queenove karijere u filmu biti riječ.

No, drugi trailer ispravio je ove nedoumice, pritom uvjerivši veliku većinu Queenovih fanova da je glumac Rami Malek bio izvrstan izbor za utjelovljenje neponovljivog Mercuryja na filmskom platnu.

Drugi trailer filma Bohemian Rhapsody izašao je jučer, a do danas je na YouTubeu pogledan već gotovo 3 000 000 puta! A fanovi u komentarima, nakon što su konačno vidjeli Ramija Maleka u konkretnim scenama i dijalozima iz nadolazećeg filma, grupno se slažu da će ovaj film Freddieju učiniti pravdu i prikazati ga u pravome svjetlu!

Bohemian Rhapsody trailer 4
Foto: YouTube/20th Century Fox

“U ovom bendu ima mjesta samo za jednu histeričnu divu.”

U samom foršpanu odmah se može uočiti da je Malek prepoznatljive Mercuryjeve geste i izraze lica usvojio do savršenstva, te njegova sličnost s pokojnim velikanom u nekim scenama postaje upravo zapanjujuća. Ipak, Malek se, navodno, nije usudio okušati u osobnom pjevanju Freddiejevih glazbenih hitova, što je sasvim razumljivo. Tako će glazbene scene ovog filma biti izvođene uz vokal pravog Freddie Mercuryja.

Iz nekoliko scena predočenih u drugom foršpanu nadalje doznajemo da će film pokrivati praktički cijelo razdoblje Freddiejeve glazbene karijere. Nadalje, film će tematizirati međusobne odnose u bandu, njihove nastupe uživo, kao i proces snimanja nekih od Queenovih najvećih hitova. Izgleda da će u filmu biti obrađen i Mercuryjev osobni život, seksualnost, kao i bolest koja ga je na kraju prerano odnijela u grob.

Bohemian Rhapsody trailer 5
Foto: YouTube/20th Century Fox

Ono što je možda posebno značajno za primijetiti jest i to da se film neće libiti od uporabe humora, koji je bio važan aspekt Mercuryjeve ličnosti. Tako u jednoj prikazanoj sceni svjedočimo prepirci između bubnjara Rogera Taylora i Mercuryja. Taylor od frustracije želi razbiti bocu, no Freddie mu hladno odvraća: “Roger, u ovom bendu ima mjesta samo za jednu histeričnu divu.”

Drugi trailer možete pogledati na priloženom linku, a prema svemu sudeći ovaj će film biti jedan od boljih biografskih filmova posljednjih godina. Posve je nesumnjivo i da će dolaskom u svjetska kina 2. studenoga ove godine izazvati pravu histeriju među ljubiteljima klasičnoga rocka. Živi bili pa vidjeli!

***

Preporučeni tekst: Legendarni rockeri izdali prvi video spot nakon 50 godina postojanja!

Boemski kutak, Film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *