Izložba odabranih radova Akademije likovnih umjetnosti

Iako gradsko vodstvo naše dične metropole doista daje sve od sebe da obeshrabri i satre entuzijazam mladih domaćih umjetnika, zagrebačka kulturna scena ovoga je ljeta, gotovo paradoksalno i protesno, življa nego prijašnjih godina.

Stoga ovo čudno toplo-hladno ljeto kojem upravo svjedočimo nije još jedna “sezona kiselih krastavaca”, bar što se tiče zagrebačke umjetničke scene. Tako nam poznati zagrebački Muzej Mimara nadolazeće subote, 1. 9. 2018., priprema predstavljanje čak 10 probranih imena mladih likovnih talenata.

Deset u 10 dana
Foto: Facebook/Deset u 10 dana (by Muzej Mimara)

Izložba o kojoj je riječ zove se Deset u 10 dana, i, kao što i pogađate iz naziva, na njoj će tijekom 10 dana trajanja biti predstavljeno deset probranih imena među najperspektivnijim likovnim umjetnicima s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Osim ovih osnovnih podataka, primite na znanje još i to da će se otvorenje izložbe 1. 9. dogoditi već u podne, a umjetnici s ALU-a s čijim ćete se radovima moći upoznati su sljedeći: Ivana Bajcer, Andrej Beštak, Agata Lučić, Antonia Maričević, Ana Mendeš, Ana Penić, Karlo Ris, Ivan Stanišić, Eva Vučković i Lucija Žuti.

Kreativni nered 2
Foto: Pixabay

Ako vas zanima kako stvaraju nove generacije likovnjaka, te u kojem će smjeru jednoga dana povesti našu cjelokupnu likovnu scenu, za uvid u te teme nema boljeg mjesta od ovakve zajedničke izložbe na kojoj će biti ponuđen doista širok spektar maštovitih te stilski i tematski mješovitih radova.

***

Preporučeni tekst: Na dražbi uskoro portret koji je “naslikala” umjetna inteligencija

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.