Bjegunci iz staračkog doma se provodili na heavy metal festivalu

Simpatična vijest ovog se vikenda pojavila u njemačkome dnevnom tisku. U Njemačkoj se prošli tjedan održao višednevni heavy metal glazbeni festival. Međutim, na festivalu su ove godine, doznajemo, završila i dva avanture željna bjegunca iz lokalnoga staračkog doma!

Policija je tako u petak navečer primila dojavu o nestanku dvojice muških štićenika staračkoga doma na sjeveru Njemačke. Nakon intenzivne policijske potrage, ova su dva metuzalemska vragolana pronađena u 3 ujutro, ni manje ni više, nego na najvećem heavy metal festivalu u Njemačkoj, a moguće i na cijelome svijetu! 😀

Wacken Open Air 1
Foto: Facebook/Wacken Open Air

Pri pronalasku odbjeglih štićenika iz doma za stare i nemoćne među gomilom raspomamljenih čupavaca željnih najžešće zamislive glazbe, policija je izvijestila da su se starci doimali pomalo omamljenima i dezorijentiranima. Nije poznato jesu li se djedice upustile u ispijanje hektolitara festivalskog piva, uživajući u nakratko stečenoj slobodi.

Wacken Open Air 2
Foto: Facebook/Wacken Open Air

No, najzanimljivije od svega jest da su bjegunci, kad ih je policijska potraga napokon pronašla na žestokom festivalu u ranim jutarnjim satima, odbili napustiti koncertni prostor i vratiti se u dom! Jedan od policajaca kasnije je za tisak izjavio da su bjegunci očigledno uživali u svojem nesvakidašnjem provodu.

Wacken Open Air 3
Foto: Instagram/wackenopenair.official

Naravno, avanture željni seniori ipak su bili vraćeni u dom, no nadamo se da će im njihova jednonoćna avantura ostati u dugom i lijepom sjećanju. Bez obzira volite li ili ne volite metal glazbu, morate cijeniti mladenački i avanturistički duh protagonista ove priče! 🙂

Wacken Open Air 4
Foto: Instagram/wackenopenair.official

Wacken Open Air festival je, inače, jedan od najvećih heavy metal festivala na cijelome svijetu. Ove godine ugostio je oko 75 000 metalaca. Trajao je od 2. do 4. kolovoza, a neka od najzvučnijih imena žestoke glazbe koja su ove godine nastupala bila su Judas Priest, Dimmu Borgir, Behemoth, Nightwish, Helloween, i tako dalje.

Wacken Open Air 5
Foto: Instagram/wackenopenair.official

Djelić uzavrele atmosfere s Wackena koju su ove godine iskusili i naši seniori možete proučiti u službenoj ovogodišnjoj video-najavi festivala:

***

Preporučeni tekst: Ona je “The Grindmother”, baka koja pjeva u ekstremnom metal bendu

Bizarno, Boemski kutak, Glazba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.