Ponuda stoljeća – za velike pare iznajmite hotelsku sobu bez zidova!

Svatko ima svoju idealnu viziju godišnjeg odmora. Štoviše, neki imućniji individualci spremni su iskeširati vrećetine novčanica samo da bi imali poseban odmor točno po svojem ekscentričnom guštu. No, pomalo je problematično ući u glavu nekoga tko bi bio spreman platiti visoku cijenu samo kako bi prenoćio u hotelskoj sobi bez zidova, usred poljane! 😀

Hotel bez zidova 1
Foto: Instagram/nullstern_zerostarhotel

O čemu ja to trkeljam? Ne, nisam metaforičan – doista se radi o iznajmljivanju sobe bez zidova usred divljine. Radi se o projektima po imenu Null Stern Hotel (“Hotel bez zvjezdica”) i Zero Real Estate, a “nepostojeće” sobe i apartmani koje možete iznajmiti nalaze se usred netaknute prirode Švicarskih Alpi. Ovo je projekt koji su konceptualni umjetnici Frank i Patrik Riklin ostvarili u dogovoru s vlasnikom hotela Danielom Charbonnierom.

Vaš će “paket” u ovom neobičnom hotelu uključivati: krevet za dvije osobe, jedno noćenje, rezervnu sobu (sa zidovima) u slučaju lošeg vremena, piće dobrodošlice, doručak u krevetu, batlera, zalihu sobnih sokova i besplatno parkiranje.

Hotel bez zidova 2
Foto: Instagram/nullstern_zerostarhotel

Raj ili pakao?

No, neće biti baš nikakve barijere koja razdvaja vaše krhko tijelo od neugodnosti divljine. Na vas će cijele noći (zamišljam) slijetati komarci i druge bube, vjerojatno se nećete moći obraniti niti od kreštanja raznih ptičurina u krošnjama (koje vam možda i ispuste mali poklončić točno na jastuk), a u slučaju da do vašeg kreveta zaluta i kakva divlja životinjica, na to biste također, pretpostavljam, trebali gledati kao na priliku za “zbližavanje s prirodom”.

Hotel bez zidova 3
Foto: Instagram/nullstern_zerostarhotel

Dakako, “pogled” iz ovakve hotelske sobe jednostavno je spektakularan, no to je zato jer je “pogled” sve što ćete dobiti. U obližnjoj kućici, na pristojnoj razdaljini od vašega kreveta na sred brda, nalazi se i posluga koju možete u bilo kojem trenu pozvati te naručiti hranu, piće, svježe plahte i slično. Ovakav način spavanja na luksuznom krevetu usred tratine mogao bi, u idealnim uvjetima, biti odlična lokacija za promatranje noćnog nema, kiše meteora i sličnih pojava. Ali ipak…

Nazovite me staromodnim, ali ja bih osobno više uživao da me nikakav zalutali divlji stvor ili ptica ne mogu ugristi za guzicu usred moga jutarnjeg odmora. 😀 To, naravno, ne govori da ovaj projekt nije zanimljiv koncept. Svakako jest! No, lakše je uživati u gledanju zvijezda na livadi kad u sebi znate da se nakon toga možete vratiti u pravu hotelsku sobu, s četiri zida.

Hotel bez zidova 4
Foto: Instagram/nullstern_zerostarhotel

Za jednu noć u nepostojećem apartmanu trebate, inače, izdvojiti 295 švicarskih franaka, što je oko 1899 kuna. Sitnica, zar ne? No, izgleda da ljude dubokog džepa ništa ne može zaustaviti u želji da isprobaju nešto novo i čudno, jer je većina ovih otvorenih soba rezervirana skroz do kraja 2018. godine!

***

Preporučeni tekst: Recenzija: Dojmovi gradske seljačine bez para iz hotela s noćenjima od 1500 kn

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *