Volite mačke? Volite knjige? Onda je ovo za vas!

Mačke i knjige nekako idu ruku pod ruku, ne mislite? Nema ništa prirodnije od toga kad vam se vaša četveronožna ljubimica sklupča na trbuhu dok čitate u krevetu. Osim toga, ljudi koji dosta čitaju cijene tišinu i mir u kući, te su mačke stoga logičan izbor za njihove životinjske sudrugove.

Ono o čemu ćemo danas popričati jedna je Facebook stranica koja prodaje unikatne i ručno ražene zabilješke za knjige. Radi se o samoinicijativi jedne zagrebačke studentice koja se, kako kaže, u klasičnom akademskom duhu konstantno hrva s besparicom, a njezina mačka ima svoje potrebe i ne pita za pare. Njezinim vlastitim riječima:

“S obzirom da sam siromašna studentica kojoj je dosta dosadnih poslova i čiji vrhovni gospodar, mačak Duško, troši dosta novaca, odlučila sam se pozabaviti izradom ovakvih stvari! 

Ručno šivane knjiške oznake 1
Foto: Facebook/Ručno šivane knjiške oznake

Radi se o šivanim, knjiškim oznakama koje su ujedno i praktične i vrlo fora dizajnirane. Izgleda da i voditeljica dotične stranice, koja se, usput, zove “Ručno šivane knjiške oznake”, kuži poveznicu između mačaka i čitanja. Stoga su glavni motiv na njezinim radovima upravo – mačke.

Ručno šivane knjiške oznake 2
Foto: Wikimedia Commons

Sa stranice se doznaje da je za svaku od ovih simpatičnih knjiških oznaka potrebno donirati 25 kuna, a moguće ih je preuzeti putem pošte ili osobno (ako ste iz Zagreba). Stranica je pokrenuta nedavno, a za sad dostupni dizajni šivanih knjiških oznaka uključuju mačora-astronauta, mačku i kaktus, mačku i mačju šapu, medvjeda i ribu…

Ručno šivane knjiške oznake 3
Foto: Wikimedia Commons

Ako želite naručiti svoju ručno rađenu životinjsku zabilješku, kontaktirajte voditeljicu stranice “Ručno šivane knjiške oznake” putem Facebook-inboxa.

Sretno čitanje!

***

Preporučeni tekst: Naučite mačji jezik!

Boemski kutak, Priča dana, Svijet umjetnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *