Promocija nove Art Labove digitalne zbirke poezije nadahnute ekologijom

Zagrebačka Booksa u zadnje je vrijeme doista vrlo aktivna što se tiče promoviranja poezije, što je svakako razlog za veselje svakome tko još uvijek cijeni ovaj danas poprilično ignorirani oblik umjetničkog izražavanja. Tako su iz ove male gradske oaze kulture već najavili novu večer poezije. Ovog puta radi se o, pazite sad, poeziji inspiriranoj permakulturom i održivim življenjem!

Promocija digitalnog zbornika eko-poezije

Na ovoj Booksinoj poetskoj večeri promovirat će se zbornik digitalne poezije koji je nastao prema inicijativi neprofitne udruge za promicanje kulture po imenu Art Lab. Zbornik u kojem je zastupljena poezija sedam autora nosi znakoviti ekološko intonirani naslov Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost, a promocija ove publikacije dogodit će se u Booksi (Martićeva 14d) dana 29. 3. 2019. s početkom u 20 sati. Kako ne biste zaboravili na ovo događanje, možete si ga zabilježiti na Facebooku (LINK).

Art Lab, pjesnicka rezidencija 2
Foto: owned by Art Lab (shot by Matej Čelar, M3 Photography)
Podsjetimo se kako je bilo na Art Labovoj pjesničkoj rezidenciji

Ako već neko vrijeme pratite ovaj moj blog, tada ćete se prisjetiti da sam početkom ove godine osobno nazočio poetsko-ekološkim radionicama na ZMAG-ovom Recikliranom imanju u naselju Vukomerić, nakon čega sam vam prenio svoje dojmove o doživljenim predavanjima, čitanjima i druženjima koja su se već drugu godinu za redu odvijala na ovoj lokaciji. Taj tekst možete ponovno pogledati NA OVOM LINKU i tako se podsjetiti kakva je atmosfera vladala na Art Labovoj pjesničko-ekološkoj rezidenciji.

Podsjećam vas na ovaj izvještaj iz Vukomerića jer  je Art Labov digitalni zbornik poezije izravni rezultat ove pjesničke rezidencije. Radovi okupljeni u njemu nastali su inspirirani druženjima i predavanjima na ZMAG-ovom Recikliranom imanju.

Art Lab, pjesnicka rezidencija 11
Foto: owned by Art Lab (shot by Matej Čelar, M3 Photography)
Dođite, podržite!

Na predstavljanju zbornika Tragovi u snijegu: Sjeme za budućnost u Booksi će tako biti riječi o poeziji, permakulturi i održivom življenju, a autori zastupljeni u Art Labovoj digitalnoj publikaciji pročitat će neke svoje stihove inspirirane druženjima i predavanjima održanima na pjesničkoj rezidenciji.

Što o samom ovom projektu kažu njegovi idejni pokretači možete poslušati u priloženom YouTube-linku na kojem Vedrana Pavlak iz Art Laba govori o Tragovima u snijegu.

I ne zaboravite – vidimo se sutra u Booksi.

***

Preporučeni tekst (LINK): Evo kako je bilo na Art Labovoj pjesničkoj eko-rezidenciji (puni izvještaj iz predivnih šuma Vukomerića)

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *