Za sve vas kojima već fali more – u Zagrebu izložba posvećena vodama

Ne mislite li da se ovo ljeto nekako prebrzo primaklo kraju? Da, već nam je svima dosta komaraca i vrućine, no jesen znači ubrzano približavanje novih obaveza, radnih zadataka, ispita i tko zna kakvih još sve ne obaveza.

A najgore od svega je što s povratkom na faks ili na posao više nemamo prilike uživati uz morsku obalu, pijuckajući pivicu i brojeći oblake na horizontu, dok nas more obzirno uljuljkava u popodnevnu pospanost svojim vječnim gibanjem.

E pa, za sve vas kojima već nedostaje more, u Zagrebu će se održati jedna umjetnička izložba koja će vas još jednom, barem nakratko i barem u mislima, vratiti na obalu.

Radi se o likovnoj izložbi posvećenoj vodama, nazvanoj “Tragovima vode”. Organizira ju Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a otvorit će se već sutra, 7. 9. 2018., u Galeriji Prsten (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) s početkom u 20 sati.

Tragovima vode
Foto: Facebook/Otvorenje izložbe: Tragovima vode

Dočaravanje geografije kroz umjetnost!

Ova grupna i međunarodna umjetnička izložba predstavit će radove čak dvadeset i trojice umjetnika i umjetnica iz Hrvatske i Austrije. Zastupljeni radovi bit će ostvareni u različitim tehnikama i medijima vizualne umjetnosti (čitaj: očekuje vas raznoliko izložbeno iskustvo za svačiji ukus), a glavna tema koja će povezivati sve radove bit će odnos između kopna i vode. Tako će ova zanimljiva izložba zapravo pokušati dočarati geografiju kroz umjetnost, pritom se ne zadržavajući samo na moru kao najvećoj vodi, već istražujući i odnose rijeka, potočića, plima te oseka prema svojim pripadajućim kopnima.

Zato svi vi ljubitelji vode, koji ne možete izdržati a da svako malo ne pobjegnete na Jadran, Jarun ili do vašeg lokalnog kvartovskog potoka, jer voda na vas djeluje poput melema na ranu nastalu od svakodnevnog stresa – zabilježite u svoje notese da se sutra u gradu događa izložba koju ne želite propustiti!

Rijeka
Foto: Pixabay

Umjetnici čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi su: Wolfgang Bleier, Alfred Graf, Martina Grlić, Silvia Maria Grossmann, Barbara Höller, Igor Juran, Luise Kloos, Damir Žižić/Kristian Kožul, Martina Mezak, Petra Mrša, Davor Sanvincenti, Wilhelm Scheruebl, Kurt Straznicky, Marta Stamenov, Reinhard Süss, Stjepan Šandrk, Goran Škofić, Stipan Tadić, Gerlinde Thuma, Josip Zanki i Fridolin Welte.

***

Preporučeni tekst: Izložba odabranih radova Akademije likovnih umjetnosti

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.