U fontani talijanskog gradića 24 sata dnevno teče besplatno vino!

Jeste li uskoro planirali otići do Italije? Ako jeste, i ako ste usput i veseljak koji voli piti sve dok mu ne pozli, imam za vas savršenu turističku preporuku! 😀

A sad ozbiljno: vinska fontana ili Fontana del vino postavljena je prije par godina u talijanskoj regiji Abruzzo, u blizini mjesta Caldari di Ortona. Sama fontana nalazi se na hodočasničkom planinarskom putu, a postavila ju je lokalna vinarija.

Vinska fontana 1
Foto: Facebook/Dora Sarchese Vini

Vinari su postavili ovu fontanu ne kao poticaj da se planinari i vjernici na hodočašćima opijaju do besvijesti, već kao olakšanje i pomoć pri utaživanju žeđi iscrpljenih planinara. No, pri samom korištenju fontane, osim vašeg osobnog srama i ljudskog obzira, nema drugih ograničenja. 😀 Zato je iz Fontane del vino moguće lokati crveno vino koliko god želite, i to potpuno besplatno!

Vinska fontana 2
Foto: Facebook/Dora Sarchese Vini

Fontana je sedam dana u tjednu i 24 sata dnevno otvorena i dostupna posjetiocima planinarske staze kod mjesta Caldari di Ortona te godišnjeg hodočašća Cammino di San Tommaso.

Ovu zanimljivu fontanu postavila je lokalna vinarija po imenu Dora Sarchese, a njezin izgled dizajnirao je arhitekt Rocco Valentini. Iz fontane teče vino d’Abruzzo sorte montepulciano. Sve što posjetioci trebaju jest ponijeti čašu, a zatim se ovdje mogu poslužiti vinom prema svome nahođenju.

Vinska fontana 3
Foto: Facebook/Dora Sarchese Vini

Ovo, inače, nije prva vinska fontana u Italiji, ali je izgleda prva fontana takve vrste koja je funkcionalna i dostupna javnosti konstantno.

***

Preporučeni tekst: Ideja od milijun dolara – vinski kondomi!

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *