Časopis The Split Mind traži književne radove za novi broj, natječaj je otvoren za sve!

Svi vi koji se bavite pisanjem – vjerujem da vam, kao ni meni, nikad nije dosta obavijesti o književnim natječajima u našoj zemlji.

Kvalitetnih književnih natječaja u nas je oduvijek malo, a još je i manje onih koji će objektivno procijeniti književnu vrijednost poslanih materijala. Naravno, još je veće umijeće naći natječaj koji bi, uz već navedene kvalitete, ujedno bio i doista demokratičan te otvoren za sudjelovanje svih autora, bez obzira na njihovu renomiranost, poetiku, tematiku ili biografsku pozadinu.

Moja današnja namjera jest informirati vas o književnom natječaju u koji osobno imam povjerenje, jer već sam i sam u posljednjih nekoliko godina na njemu sudjelovao te na taj način u dotičnom časopisu objavio nešto poetskih uradaka.

Natječaj Split Mind 2
Foto: Facebook/The Split Mind
Natječaj otvoren za svakoga

Časopis o kojem je riječ zove se The Split Mind. Radi se o splitskom časopisu koji uređuju te jednom godišnje izdaju entuzijastični studenti zaljubljeni u književnost. Međutim, iako se ovdje radi o studentskom časopisu, odlična vijest za sve zainteresirane jest ta da zainteresirani autori ne moraju nužno i sami biti studenti kako bi ušli u konkurenciju za objavljivanje radova u novom broju The Split Minda! Radi se o jednom demokratičnom natječaju na koji se bez ikakvog troška može prijaviti doista bilo tko.

Autori koji zadovolje književno-estetske zahtjeve žirija časopisa bit će objavljeni u novom broju. Jedina stvar o kojoj zainteresirane individue trebaju voditi računa je poštivanje propozicija natječaja, kako ne bi prije vremena diskvalificirali sami sebe.

Natječaj Split Mind 3
Foto: Facebook/The Split Mind
Propozicije natječaja

Pravila za sudjelovanje u ovogodišnjem natječaju časopisa The Split Mind su sljedeća.

Na natječaj se šalju poezija, proza, kritike, eseji, prijevodi i likovni radovi (ilustracije, slike, fotografije). Prihvaćaju se radovi na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Radovi ne smiju biti ranije objavljivani. Rok za slanje radova je datum 1. 8. 2020.

Radovi se šalju e-mailom kao privitak na adresu thesplitmind1@gmail.com s naslovom “Za natječaj 2020” (književni radovi) ili “Za naslovnicu 2020” (likovni radovi). Uz radove, u mailu je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i broj mobitela. Studenti koji se prijavljuju trebaju naznačiti na kojem fakultetu studiraju.

Tehničke propozicije svode se na to da je radove potrebno poslati kao datoteke napisane u nekoj od inačica programa MS Word. Tekst mora biti napisan fontom Times New Roman, s veličinom fonta od 12 točaka.

Natječaj Split Mind 4
Foto: Facebook/The Split Mind

Jedna osoba može poslati najviše 3 pjesme, 1 priču dužine do 8 kartica (12 000 znakova s prazninama), 1 esej i/ili kritiku dužine do 8 kartica, te prijevode najviše 3 pjesme. Ujedno, likovnjaci mogu poslati najviše 3 likovna rada (u .jpg i .png formatu).

Objavljeni autori iz hrvatske bit će u prilici poštom dobiti besplatan primjerak novog broja časopisa.

Popis odabranih autora će nakon okončavanja natječaja biti objavljen na Facebook-stranici https://www.facebook.com/split.mind.3/. Na istoj stranici možete pročitati i originalni tekst natječaja.

Ovogodišnji broj The Split Minda ujedno će biti i obljetnički, jer časopis navršava već petnaestu godišnjicu postojanja. Stoga se bez ustručavanja prijavite i postanite dijelom ove uspješne domaće književne priče. Ako nas zajedno objave u novom broju, tada se možda (tko zna!) sretnemo i na promociji u Splitu! 😉

***

Preporučeni tekst: Pregled najzanimljivijih domaćih književnih natječaja za mlade autore

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.