Upoznajte novu pjesničku radionicu u Zagrebu

Osobno, iako sam vrlo involviran u pisanje poezije te pisanje o poeziji, nikad se nisam prijavio na neku od pjesničkih radionica dostupnih u Zagrebu. Razlog za to je trostruk. Kao prvo, najčešće bih doznao za radionicu kad bi rok za prijavu već istekao. Kao drugo, često mi se nisu sviđali navodno “vrsni” pjesnici koji su ih vodili. Treće, nisam bio spreman ostaviti trećinu plaće da bi mi netko rekao kako bih trebao pisati ili čitati poeziju.

Međutim, upravo sam doznao da se u Zagrebu pojavila nova radionica čitanja poezije. I, gledajte, ne znam je li moj prvi dojam o njoj točan – no čini mi se boljom od uobičajene ponude poetskih radionica.

Ova se nova radionica zove Poj, što je, izgleda, skraćenica od “Poezija, jednostavno”. Vodi ju pjesnik Luka Tripalo, za čije sam ime već čuo, ali do sad ga nisam imao prilike čitati, pa ne mogu o njegovom radu izraziti vlastito mišljenje. No, u njegovoj biografiji piše da je osvojio neke nagrade te da je član DHK-a. To, naravno, nije baš nikakva garancija kvalitete (vjerujte mi), ali u ovom trenu nemam niti ništa loše za reći o Tripalu, što je prednost u odnosu na voditelje mnogih drugih pjesničkih radionica.

Facebook Poj poezija jednostavno
Foto: Facebook/Poj – poezija, jednostavno
Tehničke pojedinosti

Ono što svakako treba istaknuti jest dosta simbolična cijena participacije u Poj-u. Dok se cijena nekih radionica zna kretati i oko cifri od više stotina kuna, sudjelovanje u Poj-u doći će vas tek 80 kunića, što je svakako nešto što se može podnijeti, pogotovo ako se na kraju ispostavi da je ova radionica dobro koncipirana i izvedena.

Prijave za Poj traju sve do 9. 3. 2020., tako da imate još i više nego dovoljno vremena za prijavu putem priloženog linka. Radionice će se održavati jednom tjedno u razdoblju od 16. 3. do 28. 5., a svaka će sesija trajati oko 90 minuta. Za radionicu se traži 20 polaznika u dobi od 16 do 30 godina (a oni će, usputno rečeno, biti raspodijeljeni u 2 grupe). Dobra je vijest i to što za sudjelovanje nije potrebno baš nikakvo prethodno iskustvo ili dosadašnja zastupljenost na pjesničkoj sceni.

Poezija 2
Foto: Needpix
Što možete očekivati

Organizatori u sklopu Poj-a polaznicima obećavaju 10 interaktivnih radionica na kojima će se odvijati zajednička čitanja i tumačenja pjesničkih uradaka, a polaznici bi uz čitanje radove pedesetero aktualnih domaćih pjesnika trebali razviti komunikacijske i interpretacijske vještine.

Stoga, ako osjećate da vam u posljednje vrijeme fali određeni “fiks” kulture u vašoj prozaičnoj zajednici, možete razmisliti o sudjelovanju na Poj-u i obogatiti svoj doživljaj i razumijevanje poetskog medija.

Cijelu najavu radionice pročitajte na priloženom Facebook-linku.

***

Preporučeni tekst: Dosta vam je pjesničkog elitizma i nerazumljive poezije? Priključite se 2. pjesničkom anti-natječaju!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.