Ideja od milijun dolara – vinski kondomi!

Inspiracija za ideje koje bi nas potencijalno mogle učiniti bogatima preko noći zapravo se nalaze posvuda oko nas. Potrebno je samo biti dovoljno sretan i maštovit kako bismo u pravo vrijeme na pravome mjestu pomislili na neku totalnu glupost, te zatim u trenutku “prosvjetljenja” shvatili da za svaku originalnu “glupost” postoji publika spremna iskeširati lovu.

Upravo se takav scenarij dogodio protagonistima ove današnje priče. Radi se Amerikancu po imenu Mitch Strahan koji je zajedno sa svojom majkom došao na ideju nečega što su nazvali “vinskim kondomom”.

Vinski kondom 2
Foto: Instagram/winecondom

Da odmah razriješimo potencijalnu nedoumicu – ne, ne radi se o kondomima za alkoholičare s okusom vinčeka. Umjesto toga, radi se o inovativnom načinu zatvaranja i skladištenja otvorenih vinskih boca, i to tako da preko njihova grlića navučete usku plastičnu presvlaku koja neodoljivo podsjeća na kondom.

Ideja od milijun dolara!

Možda vam se ova ideja na prvo čitanje čini blesavom, ali razmislite o ovome – Mitch i njegova majka ovim su “izumom” u kratkom roku zgrnuli nevjerojatnih milijun dolara!

Vinski kondom 3
Foto: Instagram/winecondom

Na ideju su došli jednoga dana kad je Mitch doma donio otvorenu bocu vina, a njegova ju je majka pospremila u frižider tako da je preko grlića boce navukla plastičnu vrećicu i zavezala ju gumicom.

Kad su shvatili da su se dosjetili originalne, korisne i potencijalno unosne inovacije, ovaj je dvojac požurio pokrenuti Kickstarter kampanju te danas prodaju ove plastične vinske navlake u omotima koji neodoljivo podsjećaju na omot od pravih kondoma (marketing je sve, a seks prodaje!). U jednom pakiranju dobivate šest navlaka, a cijena je oko 100 američkih dolara, no ne brinite – ove “kondome” možete upotrijebiti i nekoliko puta!

Vinski kondom 4
Foto: Facebook/Wine Condoms

Plastične navlake za vinske boce rađene su po točno određenoj mjeri kako bi savršeno prianjale uz grlić. Na taj način onemogućavaju prolijevanje vina čak i ako vam se boca prevrne, a navodno čuvaju i vino od kvarenja. Osim toga, kad u načetu bocu vina s teškom mukom ugurate veliki pluteni čep, često ćete otkriti da zbog tih nekoliko dodatnih centimetara bocu više niste u stanju ugurati u hladnjak. No, s ovim proizvodom nećete imati takvih problema.

***

Preporučeni tekst: Ljetna moda za vampire: od sad na plažu možete i u – lijesu!

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *