Planinara na vrhu planine dočekalo neočekivano krznato društvo

Posljednjih smo se dana baš prepustili nekakvim ozbiljnim i stručnim temama: komparativna religija, povijest, sociologija, satirični rantovi, recnezije knjižnica i slično… I, koliko god obožavam pisati o takvim temama, prilikom čega mi mozak radi kao pošandrcali švicarski sat, pretpostavljam da nam ne može škoditi malo vraćanje na opuštenije teme poput komentiranja simpatičnih i pomalo neobičnih vijesti iz svijeta.

Objavljuje Wojtek JabczyńskiSubota, 20. listopada 2018.

Tako ćemo danas zajedno provjeriti što je jedan poljski planinar pronašao na 2500 metara visokom planinskom vrhuncu. Evo, da vam natuknem – društvo koje je gore zatekao bilo je vrlo “dlakavo”, a ne radi se o Jetiju!

Planinar koji je doživio spomenuti nesvakidašnji susret iznad oblaka zove se Wojtek Jabczyński (nemojte me pitati kako se ovo ime izgovara – sa sanskrtom vam još i mogu pomoći, ali kad se radi o poljskom, tu ste prepušteni sami sebi!).

Objavljuje Wojtek JabczyńskiSubota, 20. listopada 2018.

Neočekivani susret druge vrste!

Ovaj je lik na planini Rysy, koja leži na granici Poljske sa Slovačkom, na 2500 metara nadmorske visine susreo zgodnu riđu tigrastu mačku! No, najzanimljivije od svega bilo je, napisao je Wojtek na svome Fejsu, što se mačka doimala potpuno pitomom, zadovoljnom svojim položajem na planinskom vrhuncu i, više-manje, chill as fuck (taj izraz, dakako, nije upotrijebio Wojtek, to je moj primitivni pokušaj zabavljanja vlastitih čitatelja klošarskim parafrazama).

Mislim, svatko tko doma ima mačku zna da se ove simpatične i ponosne krznašice vole verati i obitavati na što višem položaju s kojeg mogu nadgledati “ostala niža bića” poput Mufase u Kralju lavova, ali ova je poljska mačka ipak u pentranju nadmašila svu konkurenciju!

Objavljuje Wojtek JabczyńskiSubota, 20. listopada 2018.

Kako je došlo do ovoga? Nitko ne zna!

Zapravo, nejasno je kako je spomenuta mačka uopće dospjela na vrh planine Rysy. Svi scenariji, od tog da se sama popela pa do onog da ju je netko gore ostavio, zvuče blago čudno i nelogično. Sam Wojtek nikako nije bio u stanju riješiti ovaj misterij. Umjesto toga, izvadio je svoj telefon i, nakon što je neko vrijeme promatrao mačku kako si na planinskom vrhu jezikom čisti šape, okinuo je par fotku za sjećanje na ovaj neobični susret. Njegova osobna pretpostavka jest da je mačka vjerojatno sama dolutala iz jednog od planinarskih domova blizu vrha planine.

Objavljuje Wojtek JabczyńskiSubota, 20. listopada 2018.

Wojtek je također rekao i da se mačka nije činila niti najmanje uplašena njegovim prisustvom ili zabrinuta zbog hladnoće na visokoj nadmorskoj visini, stoga ju je slikao i pustio da se sama vrati misterioznim putem kojim je i dospjela na vrh planine.

***

Preporučeni tekst: Ovo je (k)Učka

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.