Nije mu dovoljno imati veliku privatnu knjižnicu, već od nje radi i umjetnost!

Nije posebno smiono pretpostaviti da su ljudi koji više čitaju i kreativniji kao osobe. Pa ipak, kad vidite u što mladić iz naše današnje pričice pretvara svoju osobnu biblioteku, priznat ćete da se radi o posebnoj vrsti genijalca!

James Trevino 2
Foto: Facebook/James Trevino

Naš lik ima dvadeset i četiri godine i zove se James Trevino, a sam sebe naziva “bookstagramerom” (to jest, korisnikom koji na Instagram postavlja sadržaj pretežno vezan uz knjige). No, čime se on zapravo bavi?

James Trevino 3
Foto: Facebook/James Trevino

Njegova djelatnost mogla bi se najjednostavnije nazvati aranžiranjem kolaža od cijelih knjiga (ili je to bar moj najuspješniji pokušaj da opišem Jamesov hobi). On, dakle, uzima knjige različitih boja i veličina iz svoje impresivne privatne biblioteke koja broji više od 1100 naslova, a zatim te knjige slaže poput kockica na podu ili polici, sve dok pomoću njih ne dobije neku scenu!

James Trevino 4
Foto: Facebook/James Trevino

Rezultat ovog neobičnog Jamesovog hobija jest nevjerojatnih 188 000 pratitelja na Instagramu. Nije ni čudno, kad pokušate zamisliti koliko mu je vremena i truda potrebno za osmišljavanje i slaganje novog “knjižnog mozaika”.

James Trevino 5
Foto: Facebook/James Trevino

Teme u scenama koje James gradi od knjiga variraju, no Trevino ipak najčešće aranžira prikaze motiva iz mitologije, te fantastične književnosti poput Gospodara prstenova i Harryja Pottera.

***

Preporučeni tekst: Ovo su neke od najljepših svjetskih knjižnica otvorenih za javnost

Geek stuff, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.