U Kanadi se kuha prvo PRAVO pivo od kanabisa!

Proizvođači piva godinama su “provocirali” narod željan opijata raznim navodnim pićima od kanabisa koja nisu sadržavala ništa više od okusa trave ili nešto umjetno dodanih kemikalija. No, u Kanadi se konačno priprema prava stvar – prvo pravo pivo doista izrađeno od biljke konoplje!

Kao što možda znate, Kanada je nedavno u potpunosti legalizirala marihuanu za rekreativnu uporabu. Time je ova zemlja postala jedna od trenutno najliberalnijih nacija na svijetu kad je u pitanju konzumacija travurine. No, nisu se zaustavili ni na tome. Već je najavljena i buduća kanadska legalizacija prehrambenih proizvoda od kanabisa, a očekuje se da će biti usvojena 2019. godine.

Pivo od kanabisa 3
Foto: Province Brands

Jedinstveni pokušaj u pivarstvu

S ovakvim razvojem događaja, očekivano je i da su mnogi proizvođači svega i svačega u legalizaciji ove biljke vidjeli potencijalni zlatni rudnik. Tako i kanadski pivari već naveliko rade na prvom pravom pivu dobivenom doslovno od konopljinih biljaka.

Da ne bude greške, u državama SAD-a gdje je trava također legalna postoje piva “oplemenjena” nekim malim postotkom THC-a i češće kanabinoida, kemijskih sastojaka odgovornih za “uvrnuta stanja svijesti” pri konzumaciji marihuane. No, sve je to, bar do sad, uglavnom bila samo “šminka” – ovakva pića imala su aromu kanabisa i djelovala blago opuštajuće, no nisu imala onaj prepoznatljivi efekt “napušenosti” koji, budimo realni, ciljana publika i priželjkuje. Osim toga, ovi kemijski elementi u piće su bili dodavani umjetno.

Pivo od kanabisa 2
Foto: Province Brands

No, kanadski proizvođač zvan Province Brands nedavno je najavio kako rade na proizvodnji prvog pravog piva od kanabisa. Ovo će se pivo raditi doslovnim kuhanjem i obradom cvjetova, listova i stabljiki marihuane, a efekt “napušenosti” će biti, najavljuju, i mnogo potentniji nego pri konzumaciji raznih kolačića s marihuanom.

Aromatično, bezalkoholno, i ekspresno vas udara u glavu

Predstavnici Province Brandsa tako su za Esquire nedavno izjavili da su napokon riješili problem koji im je stvarao okus ovog piva u razvoju. Naime, prvi prototipi ovog piva imali su, kako sami kažu, “okus trule brokule”, no taj je problem sada iza njih i spremni su na pokoravanje tržišta sa svojim prvim pravim i prirodnim “pivom za napušavanje”. Okus svoga proizvoda opisuju kao suho, aromatično pivo s manje slatkoće od klasičnog piva od hmelja.

Pivo od kanabisa 4
Foto: Province Brands

Pritom je važno napomenuti da ovo pivo neće sadržavati alkohol. Zašto? Pa, zato što većina ljudi, kad jednom probaju kako je to istovremeno biti pijan i napušen, na tih par sati uglavnom požale što su se ikad rodili. Zato će se buduće mušterije Province Brandsa trebati nositi samo s jednom vrstom omamljenosti.

Ovo pivo trebali bi bili “pošteno začinjeno” – najavljuje se kako će sadržavati oko 6,5 miligrama prirodnog THC-a, a navodno će i “udarati” u glavu mnogo brže nego prehrambenih proizvoda od kanabisa.

***

Preporučeni tekst: Predstavljamo vam indijskoga boga marihuane!

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.