Ovaj lik prodao je kuću, dao otkaz na poslu i proputovao više od 50 000 km zajedno sa svojom mačkom!

Ako imate naviku biti imalo iskreni sami sa sobom, tada ćete se prisjetiti koliko ste samo puta poželjeli odustati od napornog svakodnevnog ganjanja ambicija i karijere, povući se iz društvenog života, dati otkaz na poslu i početi provoditi sve svoje vrijeme u društvu onih koji vas najbolje razumiju – vaših kućnih ljubimaca. Danas vam zato predstavljam vašeg novog idola, životnog gurua i superheroja!

Njegovo ime je Rich East, a njegova je priča posebna po tome što se on odlučio ostvariti scenarij o kojem toliki broj nas samo sanja. Dao je otkaz, riješio se materijalnih posjeda i sve svoje vrijeme trenutno provodi putujući Australijom zajedno sa svojom mačkom Willow.

Tko su Rich i Willow?

Rich East bio je naoko perspektivan no posve običan mladić iz grada Hobarta na otoku Tasmaniji na jugu Australije. Radio je, kako sam kaže, u korporativnom svijetu preko deset godina, a život mu se počeo radikalno mijenjati tijekom 2014. godine, kad je shvatio da nije zadovoljan načinom na koji provodi svoj život. Stoga je korporativni ured odlučio zamijeniti pokretnim domom i vječnom avanturom.

Tijekom 2014. godine, Rich je počeo planirati “putovanje svog života”. U tu svrhu polako je za dugi i improvizirani put diljem Australije počeo preuređivati mali kombi koji mu je trebao postati novim domom. Kako bi u potpunosti presjekao spone sa svojim dosadašnjim rutinskim životom, odlučio se na doista radikalan potez te je počeo rasprodavati sve što je posjedovao. Prodao je sve osobne posjede, dao otkaz na sigurnom radnom mjestu na kojem je proveo deset godina života, te na kraju prodao i kuću u kojoj je živio.

Kad Rich više nije posjedovao ništa osim svoga kombija prilagođenoga za život na cesti, osjetio se dovoljno slobodnim za početak ultimativnog putovanja Australijom. Pa ipak, postojalo je nešto od čega se ovaj neobični mladić nije mogao odvojiti. Bila je to Willow, umiljata crna mačka koju je Rich pokupio s ulice i pružio joj dom. Tako je Rich odlučio predstojeću životnu avanturu podijeliti sa svojom najboljom prijateljicom.

Četveronožac, dvonožac i život na cesti

Rich i Willow započeli su svoje dugo lutalačko putovanje kombijem u ožujku 2015. godine, i od tad su neprestano na putu. Willow se vrlo brzo prilagodila novom načinu života, te Rich govori kako oboje uživaju u slobodi koju im osigurava život u pokretu. Od 2015. do 2018. godine, ovaj je neobičan par tako proputovao više od 50 000 kilometara duž obale i unutrašnjosti Australije. Kad su potpuno okružili kontinent, jednostavno su krenuli na put ispočetka, istražujući nove rute i putove.

Rich je, kako bi osigurao da se njegovoj ljubimici ništa ne dogodi na putu, za nju dao načiniti posebnu ogrlicu pomoću koje GPS-om uvijek može pronaći Willowinu točnu lokaciju, u slučaju da mačka odluči odlutati dok se ona i njezin vlasnik privremeno ulogore negdje u prirodi.

Zajedno, ovaj je neobičan par proputovao svih šest australskih saveznih država i oba australska teritorija. Zaustavljaju svoj kombi kada im se prohtije i na nekom mjestu provode određeni broj dana ili tjedana, a zatim neupitno nastavljaju zajedničko putovanje.

Ova je luda avantura čovjeka i životinje dobro dokumentirana na Richovim društvenim mrežama na kojima on vodi dnevnik putovanja, objavljuje videe s puta, dijeli praktične savjete o životu na cesti, te prodaje knjige i razne memorabilije inspiriranje ovim putovanjem. Njegov online kutak zove se Van Cat Meow, a u Richov i Willowin život možete zaviriti putem njihovog Instagrama, Facebooka, web-stranice i YouTube-kanala.

***

Preporučeni tekst: Kokoš Sammi putuje svijetom i prava je internetska zvijezda!

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.