Od sad moguća šetnja virtualnim Titanicom

Tko se od vas ne bi poželio bar jednom prošetati palubom i unutrašnjošću najpoznatijeg broda svih vremena, tragično potonulog Titanica, te iz prve ruke razgledati sav njegov luksuz i veličanstvenost?

Naravno, više nitko nikad neće dobiti priliku za šetnju pravim Titanicom koji od 1912. godine počiva na dnu Atlantskoga oceana. No, danas vam želim reći par riječi o impresivnom virtualnom projektu putem kojega grupa vrlo posvećenih entuzijasta želi stvoriti potpuno vjernu i detaljnu računalnu repliku Titanica kojom će svatko moći prošetati kao nekom vrstom virtualnog muzeja.

Virtualni Titanic 3
Foto: Facebook/Titanic Honor and Glory

Govorim o nezavisnom projektu koji nosi naslov Titanic: Honor and Glory te je zamišljen u formatu računalne igrice. Za sad je dostupna radna alpha demo verzija projekta u kojoj već možete prošetati detaljno i vjerno modeliranim Titanicom. No, po završetku projekta, na palubi najpoznatijega broda moći ćete istraživati razne misterije, te svjedočiti potonuću ovog prekooceanskog broda u realnom vremenu.

Virtualni Titanic 2
Foto: Facebook/Titanic Honor and Glory

U demo verziji ove igre, nalazite se u ulozi brodskoga inspektora koji razgledava brod prije samog isplovljavanja. Možete tako prošetati dokovima gdje je Titanic usidren, te razgledati brodsku palubu i samu unutrašnjost broda koja je rekonstruirana do zapanjujućih vjernih detalja, tako da doista imate iskustvo muzejskoga razgledavanja Titanica.

Virtualni Titanic 4
Foto: Facebook/Titanic Honor and Glory

Cijelo iskustvo moguće je isprobati na ekranu osobnog računala, kao i putem Oculus Rift virtualnih naočala, uz koje će vaš doživljaj razgledanja broda biti maksimalno realističan. Već pri samom pokretanju programa, naći ćete se suočeni s frapantnom veličanstvenošću gigantskoga broda, a možete ga i istražiti do detalja, hodajući od luksuznih prostorija prve putničke klase do same strojarnice u potpalublju.

Iako trenutno online dostupna demo verzija ove igre zapravo još ne sadrži nikakve igračke elemente, isplati se već provjeriti o čemu se radi, jer su prezentirani vizualni stil i realističnost rekonstruiranog broda doista na razini.

U finalnoj verziji nalazit ćete se pak u ulozi detektiva koji pokušava razriješiti misterij umorstva i krađe na Titanicu. Moći ćete razgovarati s raznim putnicima, usput se upoznavajući i s njihovim zanimljivim životnim pričama, kao i svjedočiti krahu nepotopljivoga broda u maksimalno realnoj simulaciji pomorske katastrofe.

Virtualni Titanic 5
Foto: Facebook/Titanic Honor and Glory

Demo verziju možete skinuti sa službenog linka.

Minimalni zahtjevi za pokretanje demo verzije su: Windows Vista / 7 / 8 / 10, 3.5 Ghz-a Intel core 17 CPU ili više, 8 do 16 GB RAM-a, 2 ili 4 GB NVIDIA GPU, minimalno 8 GB slobodnog prostora na disku za skidanje, te 11 GB za raspakiravanje i pokretanje.

***

Preporučeni tekst: Džepni sat jednog od poginulih putnika na Titanicu prodaje se za pravo bogatstvo

Geek stuff, Priča dana, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.