Kulinarske delicije prerušene u otpad! Hmm, pohvale kuharu?

U velikoj većini slučajeva, hrana koja izgleda odvratno imat će i odvratan okus. To je jednostavno jedna od temeljnih zakonitosti na koje se možemo osloniti u našim životima. A ima i evolucijskog smisla – ono što nam se gadi obično nije ni zdravi obrok. No, netko se dosjetio cijelu kulinarsku iglu okrenuti na glavu i početi zbunjivati čula poštenih ljudi proizvodeći fine slastice koje izgledaju kao nejestivi otpad!

Kolač-pepeljara
Foto: Instagram/chefbenchurchill

Radi se o začudnim kuhinjskim kreacijama kuhara Bena Churchilla, koji sebe naziva i “prehrambenim iluzionistom”, a jasno je i zašto. On, naime, svoje deserte dizajnira tako da izgledaju kao nešto izvađeno iz kante za smeće, pritom se brinući da usprkos odbojnoj prezentaciji njihov okus zapravo bude odličan.

Kolač-cikla
Foto: Instagram/chefbenchurchill

Tako u njegovoj ponudi imamo deserte i kolače koji izgledaju poput trulog voća, pepeljara punih čikova ili starih spužvi za pranje suđa. Pritom se ne cilja na izgled karikature već na što realističniju prezentaciju od koje će vam se zgaditi život. No sama hrana navodno je očaravajuća!

Kolač-narandža
Foto: Instagram/chefbenchurchill

Ovaj neobični i navodno samouki kuhar objavio je i kuharicu koju možete kupiti na Amazonu. Ona nosi naslov Food illusions vol. 1 te pomoću nje i osobno za svoje prijatelje i rodbinu možete naučiti spravljati ukusna jela koja izgledaju kao doslovno smeće. 😀

Zamislite, poslužiti ovako nešto na spoju! Bar biste probili led što se tiče razgovora, zar ne?

Kolač-stari sladoled
Foto: Instagram/chefbenchurchill

Osim što radi hranu koja svojim izgledom realistično podsjeća na otpad, ovaj zanimljivi “prehrambeni iluzionist” pomiče granice percepcije i slasticama koje izgledaju poput hamburgera i pizza, ili tematskim slasticama s motivima iz Harryja Pottera, Minecrafta, Igre prijestolja i slično. U svakom slučaju, poanta njegovih jela jest da pri prvom zalogaju ne znate koji okus očekivati.

Za neke je hrana jednostavna potreba. Za druge pak umjetnost. A za treće “smeće”. 😉

***

Preporučeni tekst: Evo što bi vam se dogodilo da dugoročno jedete samo krumpir

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *