Jeste li čuli za “digitalne droge”, audio datoteke s frekvencijama koje mijenjaju stanje svijesti?!

Znanost je tek nedavno potvrdila ono što drevne kulture znaju već tisućljećima: u ljudskoj percepciji stvarnosti te u funkcioniranju našeg mozga ključnu ulogu imaju frekvencije. Iz toga su razloga primjerice vedski Indijci vjerovali u svetu moć izgovaranja mističnih mantri. Sam zvuk izgovorenih riječi za Indijce je utjecao na ljudsku percepciju i na svijet općenito, i to zato što je zvuk zapravo frekvencija. No, što se dogodi kada ovu drevnu spoznaju počnu proučavati moderni i nimalo spiritualno nastrojeni biznismeni?

Zvuk kao frekvencija, dakle, utječe na naš mozak, i to na način da se moždani valovi, koji su također oblik frekvencije, počnu usklađivati s drugačijom frekvencijom koju mozak prima iz vanjskog izvora. Većina frekvencija koje čujemo, dakako, ne utječu na naš um na nikakav značajan ili uočljiv način, no zato, ako pogodite točnu frekvenciju koja je karakteristična za neka stanja ljudske svijesti, na taj način zvukom i doslovno možete “programirati” svoj mozak da počne funkcionirati drugačije nego inače.

Drugim riječima, nakon što pročitate ovaj tekst, shvatit ćete da sulude teorije zavjere o reprogramiranju ljudskih misli putem promotivnih džinglova i reklamnih poruka možda uopće i nisu toliko sulude.

Što je I-Doser?

Tema o kojoj danas zapravo želim govoriti, međutim, nisu teorije zavjere niti utjecaj reklama na ljudski um, već komercijalni proizvod po imenu I-Doser.

Što je I-Doser? To je, ugrubo rečeno, aplikacija za slušanje digitalnih audio datoteka, no ne radi se o bilo kakvim zvukovima, već o posebno snimljenim zvukovnim frekvencijama koje mogu promijeniti vaše moždane valove i natjerati vas da na neko vrijeme iskusite promijenjena stanja svijesti.

O kakvim se promijenjenim stanjima svijesti točno radi? I-Doser ima vrlo široku ponudu frekvencija koje za novčanu naknadu možete skinuti s njihove stranice, a svaka audio datoteka nazvana je prema efektu koji ćete osjetiti nakon slušanja te frekvencije. Tako I-Doser nudi iskustvo doživljavanja psihodeličnih stanja svijesti poput onih koje uzrokuju razne droge, no nude i frekvencije za proživljavanje religijskih iskustava, poboljšanje pamćenja, opuštanje, trans i induciranje halucinacija, vizija ili čak i orgazama.

Kako ovo funkcionira?

I-Doser funkcionira na temelju tzv. binauralnih tonova, tj. posebne vrste zvukovnih frekvencija koje mijenjaju frekvencije vašega mozga prilikom njihova slušanja. Iako ne postoji mnogo istraživanja koja se bave proučavanjem utjecaja ovog i sličnih softwarea na ljudski mozak, gotovo svi koji su ikad iskušali I-Doser tvrde da stvar doista funkcionira i da ćete prilikom slušanja ovih posebno osmišljenih binauralnih tonova doista iskusiti promijenjena stanja svijesti.

No, da bi vam ovo uspjelo, potrebno je slušati I-Doserove šumove na pravi način, uz punu koncentraciju i bez upletanja bilo kakvih izvanjskih zvukova. Zato zaboravite neobavezno, ugodno i praktično konzumiranje binauralnih tonova putem primjerice YouTubea. Da biste doista iskusili utjecaj ove aplikacije, morate slušati ove frekvencije zatvorenih očiju, potpuno nepomični i u opuštenom položaju (primjerice ležeći), i to na slušalicama koje su u stanju izolirati vas od bilo kakvih drugih vanjskih zvukova.

Come try the World's ONLY #Mindfulness and #Wellness #Brain #Hack #Meditation #Music with Over 80% Success Rate in Peer #Review #Testing http://iDoser.com

Objavljuje I-Doser.comPonedjeljak, 29. listopada 2018.

Digitalna droga?

I-Doserove audio datoteke najčešće su duge od 30 do 60 minuta, a trake je potrebno preslušati u cijelosti. A nakon sve te muke, izolacije i koncentracije iskusit ćete promijenjeno stanje svijesti tek na nekoliko minuta. Stoga se mnogim ljudima jednostavno ne da zamarati ovim mučnim procesom, iako I-Doser aplikacijapostoji već dosta godina, a piratske je verzije njegovih audio fajlova moguće naći na netu.

Većina ovih digitalnih “doza” kupuje se na I-Doserovoj stranici za cijenu od nekoliko dolara, no dostupne su i piratske verzije istih audio fajlova. Ipak, na internetu je moguće naći i tvrdnje da jedino nepiraćene verzije ovih zvukova imaju utjecaj na promjenu svijesti, jer se u procesu piratizacije, sa snižavanjem kvalitete audio zapisa i s promjenom audio formata narušava sama snimljena frekvencija. No, druga strana tvrdi da piratske verzije djeluju jednako kao i originalni audio zapisi.

Do you dose with the world's most powerful #binaural #brainwave #meditation and #mind #music #brain #technology #app? http://idoser.me/S5Xd50juqkD

Objavljuje I-Doser.comČetvrtak, 25. listopada 2018.

Kad malo razmislite o ovome, možete doći do zaljučka da I-Doser zapravo može biti i vrlo koristan, primjerice u rehabilitaciji ovisnika o pravim drogama, jer, konzumiranjem  I-Dosera nikakva strana supstanca zapravo ne ulazi u korisnikovo tijelo. Ipak, s obzirom na nedostatak ozbiljnih istraživanja o ovoj temi, teško je sa stopostotnom sigurnošću reći da je ovaj proizvod apsolutno bezazlen za daljnje normalno funkcioniranje vašeg mozga, iako za sada ne postoje niti konkretni dokazi o njegovoj štetnosti. Stoga, ako se nakon ovog teksta odlučite i osobno provjeriti djeluje li doista I-Doser, činite to isključivo na vlastitu odgovornost. Također, ovim vas tekstom ne ohrabrujem niti na skidanje piratskoga softvera, samo da budemo na čisto s time. 😀

500 People #Hack #Brain with #Binaural #Entrainment #Brainwave #Beats #DigitalDrug to Simulate Powerful Experiences. Here's What Happened: http://idoser.me/sgyv50joXOg

Objavljuje I-Doser.comNedjelja, 14. listopada 2018.

U čudnom svijetu živimo…

Sada kad znate za postojanje I-Dosera, promislite malo i o mogućnosti upravljanja širokim masama putem zvukova. Ova perspektiva slika podosta zabrinjavajuću sliku distopijske budućnosti, zar ne?

I tako moderno doba, vidite, komercijalizira, zlorabi i trivijalizira drevne tradicije. Od meditiranja i izgovaranja mantri dogurali smo do digitalnih psihodelika. Zamislite samo kako vam u budućnosti na ulici prilazi sumnjivi tip koji razgrće svoj dugi kožni ogrtač u kojem ima na stotine USB stickova s I-Doserovim frekvencijama, i pritom vas zavjereničkim šaptom upita: “Ej, mali/mala, oćeš se razvalit’? Imam pravu stvar!”

***

Preporučeni tekst: Kako zvuči najstarija poznata zabilježena melodija u ljudskoj povijesti?

Bizarno, Geek stuff, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *