U jednom japanskom hotelu na recepciji rade roboti-dinosauri

No da – baš kad pomislite da ste vidjeli svaku suludu ili bizarnu ideju koji moderni život u visokotehnološkom Japanu ima za ponuditi, Japanci vas uvijek iznova iznenade.

Tako ćemo se danas upoznati s jednim (blago rečeno) ekscentričnim japanskim hotelom koji je kao dodatnu atrakciju za svoje goste uveo recepcionere dinosaure!

Recepcija dinosauri 2
Foto: Instagram/Henn na Hotel

Dakako, radi se samo o robotima-dinosaurima (još nismo dogurali do tehnologije iz filma Jurski park, na sreću ili na žalost?), no to jedva da umanjuje suludost samoga koncepta.

Recepcija dinosauri 3
Foto: Instagram/Henn na Hotel

Ovaj se hotel s robotima-dinosaurima otvorio u istočnom dijelu Tokija. Sa simpatičnim se dinosaurima (koji čak na glave imaju nataknute i batlerske kapice!) gosti sporazumijevaju pomoću tableta, a roboti posjeduju i senzore za prepoznavanje ljudskih kretnji i glasa. S ovim dinosaurima prilikom upisa ili ispisa iz hotela pritom možete proćakulati na engleskom, japanskom, kineskom ili korejskom jeziku.

Recepcija dinosauri 4
Foto: Instagram/Henn na Hotel

Naziv hotela je Henn na Hotel, što bi u prijevodu trebalo značiti nešto poput “Čudni hotel”. Ma nemojte reći?! Navodno je ovo prvi hotel u svijetu s robotskim osobljem. 

Roboti-dinosauri nisu jedini roboti u hotelu. Svaka soba ima malog pomoćnog robota u obliku kugle, koji nalikuje robotu BB-8 iz Ratova Zvijezda, kojem možete zadati izvršenje raznih jednostavnih zadataka u sobi. Nadalje, u predvorju hotela se nalazi i bazen u kojem pliva velika robotska riba!

Recepcija dinosauri 5
Foto: Instagram/Henn na Hotel

Što je najbolje od svega, voditelj hotela, izvjesni Yukio Nagai, nedavno je za medije izjavio kako nisu baš svi gosti oduševljeni ovom bizarnom novotarijom. Tako je Nagai istaknuo kako dio njihovih gostiju reptilske recepcionere dugih kandži i oštrih zubiju smatra pomalo zastrašujućima.

Ma nemojte? Ozbiljno?! 😀

***

Preporučeni tekst: Ponuda stoljeća – za velike pare iznajmite hotelsku sobu bez zidova!

Lifestyle, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *