Holivuđani već tjednima tajno snimaju u Hrvatskoj. O čemu se radi?

Ovih dana u javnost je procurila vijest o snimanju velikog, visokobudžetnog holivudskog blockbustera u hrvatskome primorju. Mnogi su se našli osupnuti obujmom ove raskošne filmske produkcije i poznatim glumačkim imenima koja sudjeluju u projektu. No, ono što doista čudi jest da je projekt ovakvog obujma u našoj sredini mogao tjednima biti sniman tajno. No o čemu se konkretno radi?

Holivudski i hrvatski filmaši u našem su primorju ovih dana završili snimanje velikoga akcijskog spektakla pod nazivom The Islander (“Otočanin”). Proveli su oko 25 dana snimajući u hrvatskom primorju, za što su kod nas potrošili oko 6,5 milijuna kuna. Nabrijani postapokaliptični spektakl trebao bi stići u kina 2019. godine.

Masivna produkcija i svjetski popularne zvijezde!

Pag
Foto: Pixabay

Ova impresivna američko-hrvatska produkcija djelo je dvojice mladih scenarista – Zorana Lisinca i Domagoja Mažurana. Da se radi o veoma ambicioznom filmskom projektu govori i popis svjetski poznatih glumačkih imena kao što su James Cosmo (glumio Igra prijestolja i Hrabrom srcu), Caroline Goodall (iz Schindlerove liste), Marco Ilsoa (iz serije Vikinzi), Jamie Wilson (Hellboy, Blade 2) i mnogi drugi.

Slavnim kolegama u glumačkoj su se postavi pridružile i regionalne glumačke nade, poput naših Gorana Bogdana i Slavka Sobina, te srpskih kolega poput Sergeja Trifunovića. Cjelokupna filmska ekipa uključuje preko dvjesto osoba. Među njima je i David Sudd, stručnjak za specijalne efekte koji je radio na masivnim projektima poput Hobita, Harryja Pottera, X-mena, i Star Trek: Beyond.

Snimanje u The Islandera kod nas se već desetak tjedana odvija na popularnim turističkim lokacijama poput Paga, Brača, Splita, Hvara, Trogira, Vodica te u uvali Jablanca, prenosi net.hr.

Foto: Wikimedia Commons

A o čemu se konkretno radi?

Ok, sve je to podosta impresivno, vjerujem da se tu svi možemo složiti. Ali, ‘ajmo mi vidjeti o čemu se uopće u The Islanderu radi.

Trebala bi to biti uzbudljiva filmska mješavina fantastike i akcije. Radnja je smještena u postapokaliptičnom svijetu budućnosti u kojem su se otopile Zemljine polarne kape, što uzrokuje drastičan rast razine mora. Zbog toga je Zemlja budućnosti većinom svedena na skupine otoka i nepregledna oceanska prostranstva.

Hvar
Foto: Pixabay

Film će navodno uključivati lude futurističke morske utrke, ljubavne i političke intrige, no i prikaz pojedinih aspekata hrvatske otočne tradicije! Ovo, priznajem, zvuči doista kao nešto što prvo treba vidjeti, a tek potom o filmu izgraditi prve dojmove.

Ne znam jesu li holivudski filmaši i inače tako dobro upoznati s političkom i socijalnom situacijom u našoj maloj zemlji, no ako su tražili savršeno okruženje za snimanje priče o postapokaliptičnom životu, bit ću zloban i primijetiti da se Hrvatska za tako nešto trenutno čini pravim izborom!

***

Preporučeni tekst:  Ludi ruski slikar predočio kako bi izgledao svijet u kojem dominiraju mačke!

Boemski kutak, Film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *