Ludi ruski slikar predočio kako bi izgledao svijet u kojem dominiraju mačke!

Internet, taj svemoćni internet… Nudi nam riznicu cjelokupnog ljudskog znanja na dlanu, svake sekunde i na svakome mjestu. Oh, kako je ovo dobro vrijeme za biti živ!

Mačja dominacija svijetom i ludi Rusi… Dobrodošli na internet!

Naravno, ljudi uglavnom ne koriste internet kao riznicu ljudskog znanja. Većina nas surfa kako bismo se opustili i zabavili. Tako je internet za većinu tek arhiva fotki slatkih mačaka i/ili ludih Rusa koji izvode gluposti pred kamerom.

E, a ako ste ljubitelji i slatkih mačaka i Rusa istovremeno, onda je danas definitivno vaš sretan dan! Zašto? Pa, vam jer donosimo internetsku senzaciju koja spaja upravo to dvoje!

Ekscentrični Ruski slikar zaljubljen u mačke

Mačka na krovu
Foto: Facebook/Linda Rauelin

Predstavljamo vam Vladimira Rumjanceva. On je pomalo ekscentričan i nesumnjivo nadaren slikar iz Moskve. Njegova vizija svijeta i umjetnosti izbit će vas iz cipela, pogotovo ako volite mačke!

Ovaj simpatični slikar rođen je 1957. u selu Čerepovec u Rusiji. Vizualna umjetnost privlačila ga je od najranije dobi te je počeo slikati u četvrtoj godini. Vladimir je inače školovani slikar i grafičar. Međutim, činjenica koja ga je ovih dana proslavila na internetu jest ta da su mu glavna inspiracija za stvaranje – mačke!

Mačka s violinom
Facebook/fogwalking: gentle gothic, time-blending and folklore

Šalu na stranu, Rumjanceve slike su doista izuzetne. Pune su duha, osobene i veoma vješto naslikane. Obično prikazuju mačke u raznim ljudskim ulogama i situacijama. Pritom Vladimir Rumjancev svojom majstorskom rukom fantastično naglašava osobnost svojih izmaštanih ljubimica. Njegove su slike stoga maštovite, bajkovite i simpatično-duhovite.

Bajkovit svijet mačaka i anđela

Mačka i anđeo
Facebook/Dorothy S. Allen

Tako neki od njegovih radova prikazuju mačore koji se, poput pravih boema, časte u restoranu i razdragano sviraju gitaru. Tu su i mačke koje uživaju kraj udobnog kamina ili u svome vrtu u društvu svojih kućnih ljubimica krava. Rumjancev je ljubitelj i mačaka koje igraju golf i razgovaraju s anđelima. Zanimljivo je napomenuti i da su njegove “antropomorfne” mačke uglavnom smještene u gradu Sankt Peterburgu.

Posebno je interesantno primijetiti da su Vladimirove mačke često vizualno “izdužene”. To umjetnikovom ionako već originalnom i osebenjačkom djelu daje krajnji “autorski pečat”.

Izdužena mačka
Facebook/fogwalking: gentle gothic, time-blending and folklore

Više od internetske senzacije!

Iako je Rumjancev tek ovih dana privukao pažnju internetske javnosti, u umjetničkim krugovima diljem svijeta već je dugi niz godina priznati umjetnik. (Ili, kako bi se prigodno reklo, naš slikar Vlado definitivno nije “mačji kašalj”.)

Tako je ovaj ludo simpatični umjetnik član Udruženja ruskih umjetnika, a već više od dvadeset godina redovito izlaže svoju umjetnost u Velikoj Britaniji. Njegove slike dio su muzejskih kolekcija u Rusiji, Njemačkoj, Finskoj, Sjedinjenim državama, Velikoj Britaniji i Švedskoj, prenosi stranica vsemart.com.

Mačka na krovu 2
Facebook/Heeseung Yun

Mačkoljupci, uživajte! Prepuštamo vas galeriji Rumjancevovljevih genijalnih djela:

***

Zanimljivo, ne? Možda će vas zanimati i: Novo istraživanje objasnilo zašto umjetnici nikad nemaju ni kune!

Bizarno, Boemski kutak, Svijet umjetnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *