Dok nas smrt ne rastavi: Lik oteo znanstvenika da bi učinio svog psa besmrtnim

Jedna čudnovata vijest posljednjih se dana počela širiti internetom. Radi se o priči o muškarcu s Floride koji je oteo znanstvenika želeći svome psu podariti vječni život.

Pravi motiv ove bizarne otmice zapravo nije nekakav bizarni medicinski eksperiment. Otmičar po imenu Philip Josef oteo je znanstvenika Ryana Lockharta sa Sveučilišta Južne Floride jer se jednostavno nije mogao pomiriti sa spoznajom da će njegov pas jednom morati umrijeti.

Bezuvjetna ljubav

Nakon što je oteo profesora Lockharta, Philip ga je zaključao u jednu prostoriju te mu zaprijetio da ga neće pustiti na slobodu dok ovaj ne otkrije način da učini njegovoga psa besmrtnim.

Pseći spomenik
Foto: Wikimedia Commons

Međutim, policija je ubrzo pronašla otmičara i žrtvu kad je Lockhartova obitelj prijavila njegov nestanak. E sad, na ovom dijelu narativa priča postaje stvarno sumnjiva. Pazite ovo – pri pronalasku otimača, policija i oteti profesor navodno su pokazali toliko razumijevanja za čovjeka sluđenog od ljubavi prema svome psu da Philip Josef, piše se, neće zbog svoga nepromišljenog i prilično blesavog (ali i dalje ilegalnog) čina snositi ikakve zakonske posljedice! Štoviše, tim Lockhartovih znanstvenika navodno je obećao učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađu serum besmrtnosti za Josefovog psa. Nije da misle da će uspjeti, ali eto, ispitat će mogućnosti kako bi se to teorijski moglo učiniti, valjda čisto da umire nesretnoga čovjeka (?).

Novinska patka ili ne?

Nakon hapšenja, Philip Josef navodno je izjavio: “Jednostavno se osjećam toliko tjeskobno razmišljajući o tome da će moj pas jednog dana morati umrijeti. On je sve što imam. Ne mogu dopustiti da umre.”

Pseći anđeo
Foto: Flickr

Zbog poprilično nevjerojatnih motiva ove priče, kao i zbog neuvjerljivog raspleta samog incidenta, neki ljudi na internetu dovode u pitanje istinitost cijelog događaja, proglašavajući ju novinarskom patkom. Drugi pak rezignirano zaključuju: “Ako se priča da se dogodilo u Floridi, onda nije nemoguće”.

Ne znamo što bismo osobno zaključili o provjerenosti ove priče. Sami nismo uspjeli iskopati nikakve podatke o znanstveniku Ryanu Lockhartu sa  Sveučilišta Južne Floride. No, želimo vjerovati da je barem neki dio ove priče istinit, jer ovolika količina ljubavi jednoga čovjeka prema životinji pomalo bi nam vratila vjeru u čovječanostvo.

***

Preporučeni tekst: Upoznajte Matildu, mačku s najčudnijim očima na svijetu

Bizarno, Jeste li znali?!, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *