Upoznajte Matildu, mačku s najčudnijim očima na svijetu

Ovo je priča o Matildi. Ona je umiljata i pomalo stidljiva mačka, no inače se po gotovo ničemu ne razlikuje od ostalih mačaka. Osim po jednoj maloj sitnici. Matilda, naime, ima ogromne očne zjenice, zbog koje su ju često nazivali “mačkom-izvanzemaljcem”.

Pa ipak, ovo nije tužna priča. Usprkos svome neobičnom izgledu, Matilda je poprilično zdrava mačka i živi normalan mačji život u kući vlasnika koji misle da je predivna i jednostavno ju obožavaju. Njezino očno stanje ne izaziva joj bolove, niti ikakve nepremostive smetnje.

No, kako je došlo do toga da Matilda postane mačka s vjerojatno najunikatnijim izgledom očiju na svijetu?

Kako je sve počelo

Mačka Matilda 2
Foto: Instagram/aliencatmatilda

Matilda je rođena 2013. godine, a posvojena je od svojih sadašnjih vlasnika u dobi od 12 tjedana. Isprva, izgledala je sasvim obično. Baš ništa nije ukazivalo na to da bi se s njom moglo događati nešto vanserijski, osim što je pomalo škiljila na jedno oko.

U dobi od jedne godine, Matildine su se očne zjenice bez naoko ikakvoga razloga odjednom neprirodno proširile. Vlasnici su požurili do veterinara, očito zabrinuti za nju. No, veterinar nije uspio pronaći ništa što bi uzrokovalo širenje Matildinih zjenica koje su se u međuvremenu same od sebe vratile u normalno stanje.

Matilda ne pati

Mačka Matilda 3
Foto: Instagram/aliencatmatilda

Pa ipak, nakon što su joj se očne zjenice i po drugi put iznenada proširile, veterinar je izveo serije raznih testova na Matildi. Isprva je zaključio da mačka boluje od leukemije, no drugi test na leukemiju ispao je negativan. I dalje nije bilo moguće zaključiti što uzrokuje ovu pojavu, no veterinari kod kojih Matilda ide na redovite preglede i do danas se kunu da mačka ne trpi bol ni ikakve značajnije smetnje zbog stanja svojih očiju.

Da stvar bude zanimljivija, uskoro po otkrivanju ovog simptoma, Matildine vlasnike nazvali su voditelji mačjeg skloništa iz kojeg je usvojena. Informirali su ih da i ostale mačke iz Matildina legla imaju slične simptome proširivanja očnih zjenica. Neki od tih vlasnika odučili su se pokušati operaciju očiju, no Matildini vlasnici, uvjereni veterinarskim tvrdnjama da mačka ne pati, nisu bili voljni slati ju pod nož samo kako bi ju “poljepšali”.

Za svoje vlasnike, ona je jednostavno predivna!

Mačka Matilda 4
Foto: Instagram/aliencatmatilda

Matilda je pri početku manifestacije ovog očnog fenomena nekoliko dana bila uznemirena i depresivna, no ubrzo se vratila u normalno stanje. Jedan od popratnih Matildinih simptoma jest da ima manjak kolagena u organizmu te joj rane teško zarastaju. Osim toga, zapravo je zdrava, aktivna, umiljata i sasvim normalna mačka koja živi sretno i spokojno sa svojim posvojiteljima.

U nekoliko navrata veterinari su morali javno ponoviti svoju dijagnozu da se u Matildinom slučaju ne radi niti o zlostavljanju, namjernoj modifikaciji očiju, kao niti o bolnom fenomenu, jer je javnost neporavdano počela sumnjičiti vlasnike za maltretiranje i zapostavljanje njihove ljubimice.

Vlasnici su i dalje savršeno sretni sa svojom Matildom koju ponekad od milja nazivaju “izvanzemaljskom mačkom”, te misle da je ona, takva kakva je, jednostavno savršena.

***

Preporučeni tekst: Moderni ljudi još uvijek imaju oko 4 % neandertalskih gena!

Bizarno, Jeste li znali?!, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *