Žena uhićena jer je terorizirala susjedstvo istom pjesmom cijelih 16 godina!

Mislite da imate susjede iz pakla? Ja svakako mislim. Jedan luđak iznad moga stana voli se svake večeri igrati čekićem u svojoj privatnoj radioni sve do jedan u noći. Vjerojatno i vi imate nekoga sličnog u svojoj životnoj okolini, bilo da susjedov pas kenja ispred vaših vrata, ili vam susjedi kradu novine iz poštanskog kaslića. No sve to nije ništa prema jednoj slovačkoj “susjedi iz pakla” čiji je teror nad cijelim susjedstvom nedavno okončan intervencijom policije.

Nevjerojatni teror

Uhićenje o kojem ćemo danas govoriti odigralo se u slovačkome gradu Šturovu, u nekoj Košutovoj ulici. Žena po imenu Eva N. koja živi u tom susjedstvu izgleda da je velika ljubiteljica Verdija, točnije arije iz njegove opere “La Traviata”. Zapravo, ova žena bi komotno mogla i u Guinessovu knjigu rekorda kao najveća obožavateljica spomenute arije na svijetu. Jer, sluša ju svakog dana, od jutra do mraka, već preko jednog i pol desetljeća!

Da stvari budu gore po njezine očajne susjede, žena je nabavila i zvučnike te cijeloj ulici puštala spomenutu ariju sa svoga prozora već zadnjih 16 godina!

Cepic za usi
Foto: shaw.af.mil

Nitko joj nije mogao ništa

Možda je najčudnije od svega u ovoj priči to što svih tih godina nitko iz cijelog susjedstva nije došao u napast zatući Evu N. lopatom, pogotovo kad doznamo detalje slučaja.

Ova žena je svaki dan, bez iznimke, počinjala u 6 ujutro sa zvučnika na svom balkonu puštati Verdijevu ariju, a svirka na repeatu nikad nije prestajala ranije od 10 navečer. Susjedi su se, normalno, žalili na ovaj glazbeni teror i policiji i sudu, no Eva N. svako bi rješenje o zabrani puštanja glazbe sa svoga balkona uredno ignorirala i nastavila puštati svoju pjesmu svaki dan, cijelih 16 godina!

No, ova je ludost konačno nedavno okončana na sljedeći način. Cijeli ovaj slučaj dopro je čak do Vrhovnog suda Slovačke Republike. Ova je institucija poduprla zabranu sviranja arije za Evu N. koju su prethodno donijeli niži slovački sudovi. No, Eva je, kao i sve prethodne zabrane, odlučila ignorirati i zabranu Vrhovnoga suda, te je zbog toga konačno uhićena.

Zvucnici
Foto: Pixabay

Ona krivi svoje susjede!

U jednom od intervjua za neku slovačku radio postaju, već polu-slavna ludara Eva N. imala je obraza ustvrditi da je problem zapravo – u njezinim susjedima. Ispričala je da je razvila svoju opsesiju kao svojevrsnu zvučnu obranu od glasnog lajanja psa jednog od njezinih susjeda. Lajanje joj je, kazala je, zadavalo strašne glavobolje, pa se odlučila na jedinu “razumnu” stvar – na 16-godišnji teror susjedstva istom glazbom, kako u svom stanu ne bi čula zvukove izvana.

Naravno, nastavila je sa svojim mučenjem susjedstva i godinama nakon što navodnog psa njezinih susjeda više nije bilo. Usput je na radiju Eva izjavila i kako ne voli svoje susjede, kako ponekad zbog njih ne može izaći na ulicu te izrazila vjerovanje da bi svi njezini susjedi trebali biti strpani u zatvor ili u ludnicu, prenosi portal odditycentral.com.

Eva N. je uhićena početkom prošlog tjedna, a sudit će joj se zbog uznemiravanja i proganjanja vlastitih susjeda, te bi mogla dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od 6 mjeseci do 3 godine.

Mi Hrvati, izgleda, možemo biti sretni jer sad znamo da ipak nemamo najsporiji sudski sustav u Europi, jer je trajalo čak 16 godina dok susjedi i država napokon nisu uspjeli strpati Evu N. u prdekanu.

***

Preporučeni tekst: Bjegunci iz staračkog doma se provodili na heavy metal festivalu

Bizarno, Jeste li znali?!, Priča dana, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *