Večer poezije u Vintage Industrial Baru

“Po ljeti se ništa ne događa u Zagrebu”, skloni smo ponavljati svake godine. A u najvrućijem dijelu godine naoko dolazi do najvećeg “presušivanja” upravo kulturnih sadržaja. No, da to ne mora uvijek biti tako pokazat će se i krajem  ovog kolovoza, kad će se u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održati čitanje poezije.

Gosti Vintageovog poetskog programa bit će dvoje mladih poeta. To su Matea Andrić, inače novinarka PS-Portala, i Boris Kvaternik, inače urednik ove stranice, čija buncanja iz dana u dan pratite na Kurziv.netu 🙂

Zato dopustite da iskoristim ovu priliku za besramnu samopromociju te vas pozovem na zajedničko poetsko druženje. Ako želite čuti čime se kolegica s PS Portala i ja bavimo kad ne pišemo o tuđoj umjetnosti, događanjima i raznim zanimljivostima, onda svakako navratite u Vintage Industrial bar dana 21. 8. 2018. u 18 sati. Osim što ćete tada moći poslušati naše poetske uratke, nakon čitanja mi na licu mjesta možete dati i svoje komentare na sadržaje i koncepte zastupljene na ovoj stranici, neću imati ništa protiv.

Vintage na karti
Foto: Google Maps

Inače, ovaj Vintageov poetski program održava se pod nazivom Učitavanje: Poezija u vrtu, a voditelj tribine bit će Vigor Vukotić.

U poeziji Mateje Andrić, rekao bih, prevladava socijalno osviještena tematika, dok ja osobno brijem na refleksije o ljudskom iskustvu, postojanju i egzistencijalnoj stravi. Ukratko – oboje pišemo aktualnu, živu, originalnu poeziju te vas ne bismo trebali previše uspavati niti vam probuditi potrebu za dvostrukom dozom Andola.

Biografije gostiju poetskog čitanja

Matea Andrić
Foto: Matea Andrić

Matea Andrić diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sa svojim je kolegama za projekt Sto godina Glembajevih dobila Rektorovu nagradu. Koautorica je zbornika Čekanje: Čehov i Beckett. Vodila je Klub čitatelja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Osnovala je Inicijativu mladih za kulturu te je, u tom kontekstu, ugostila niz autora. Piše poeziju i prozu te surađuje s drugim autorima na projektima. Objavljuje u časopisima, zbornicima, na portalima u Hrvatskoj i regiji. Pored predavanja i pisanja, velike su joj ljubavi film i kazalište. Ove joj je godine u svibnju prvi put izvedena drama na otvorenom. Surađuje na projektu Legende i priče od 2012. godine, na projektu Literarni turizam od 2017. godine. Članica je Class by class udruge koja gradi škole za siromašnu djecu u Africi i Kambodži. Piše za PS portal.

Boris Kvaternik
Foto: Kurziv.net

Boris Kvaternik rođen je u Zagrebu 1987. godine. Diplomirao je kroatistiku i indologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2014. godine. Do sad je objavljivao poeziju i prozu na stranicama kao što su Poezin, Svijet Kulture, Knjigomat, Prozaonline, Bundolo, Diogen, Društvo živih pjesnika, Fiction Playgrounds, Zvona i nari, itd. Objavljivan je u tiskanim časopisima Avangrad, Jat, Balkan express, The Split Mind, Universitas, Ulični fenjer i dr. Radovi su mu izašli u zbornicima Junaci urbane bede, Moj tata plače u kinodvoranama, Hrvatska mlada lirika 2, Petrinjske staze, More na dlanu, Zagreb na dlanu, Zborniku IV. gornjogradskog književnog festivala, te u Antologiji Jutra poezije i u Sferakonovoj zbirci naučne fantastike SFumato. U književnom časopisu Fantom slobode izašao mu je duži poredbeno filozofski rad “Revolucionarni potencijal i aktualnost pojedinih buddhističkih koncepata”. Rukopis pjesničke zbirke Razglednica od soli javno mu je pohvaljen na natječaju Anđelko Novaković za 2017. godinu. Sa svojom horror pričom “Kolja, gdje ti je brat? ” ušao je u najuži izbor za književnu nagradu Sfera za 2018. godinu. Pokretač je, urednik i novinar kulturno-zabavne internetske stranice Kurziv.net.

Facebook-događaj možete si označiti putem linka Učitavanje: Poezija u vrtu. Zabilježite si datum i navratite!

***

Preporuka za čitanje: Slijeđenje potoka (antiputopis, 1. dio)

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *