Uvrstite vlastite poetske uratke u veliku međunarodnu zbirku ljubavne poezije

Gotovo svatko bar jednom u životu pokuša napisati ljubavnu pjesmu. No, rijetki su oni koji su doista i u stanju napisati zaista dobru ljubavnu pjesmu. Ako se ne smatrate samo vještim stihoklepcem, već ste istovremeno i nepopravljivi romantičar koji s lakoćom “iz rukava” vadi genijalne ljubavne stihove od kojih drhte koljena i vlaže se ganute oči, tada obratite pažnju na nadolazeći književni natječaj udruge Kultura snova.

Ukratko o Kulturi snova

Ako do sad niste čuli za Kulturu snova, tada ste propustili već podosta, jer radi se o jednoj od aktivnijih zagrebačkih književnih udruga. Ona djeluje već cijelih osam godina, svaka dva tjedna organizirajući pjesničke tribine pod nazivom Zagrebačke večeri poezije. Uz to, Kultura snova već godinama organizira i kulturne manifestacije objedinjene pod nazivom Poezija na dlanu, u sklopu kojih sudionici putuju diljem Hrvatske i susjednih zemalja i prezentiraju svoju poeziju.

Ljubavna poezija 2
Foto: PxHere

Kultura snova izrazito je aktivna i što se tiče izdavačke djelatnosti. Tako je ova udruga od 2011. godine do danas izdala gotovo 200 knjiga. Zapravo, upravo će veliki zbornik ljubavne poezije o kojem vas danas želim informirati biti izdan kao njihovo jubilarno dvjestoto knjiško izdanje!

Svaki zainteresirani pjesnik (bez obzira na “pjesnički staž”) može se prijaviti za uvrštavanje u ovaj zbornik koji će biti objelodanjena pod nazivom Najljepše ljubavne pjesme: Međunarodna zbirka ljubavne poezije. Sama knjiga brojat će oko 300 stranica, te će svakako ponuditi dobar uvid u trenutno aktualnu produkciju ljubavne poezije u našim amaterskim pjesničkim krugovima.

Propozicije natječaja

Zainteresirani pjesnici svoje radove mogu poslati uredništvu ovog zbornika do 18. 8. 2019. godine, i to bez obzira žive li u Hrvatskoj ili inozemstvu. Nakon zaprimanja pjesama svih sudionika, uredništvo će ustvrditi koji radovi zadovoljavaju kriterije za objavljivanje te sastaviti i objaviti zbornik, povodom čega će se održati i javno predstavljanje knjige na kojem će svaki od zastupljenih autora dobiti priliku predstaviti se nazočnima nekom svojom pjesmom.

Ljubavna poezija
Foto: Facebook/Najljepša ljubavna pjesma (by Kultura Snova)

Što se tiče propozicija natječaja, potrebno je na adresu kulturasnovanatjecaj@gmail.com poslati 1 do 3 vlastite pjesme ljubavne tematike. Uz pjesme je potrebno navesti svoje ime i prezime te adresu. Ako autor šalje samo jednu pjesmu, tada ona može biti dužine do 80 redova; ako šalje dvije, onda svaka ne smije biti duža od 40 redova; a u slučaju slanja tri pjesme, svaka od njih može biti dugačka maksimalno 27 redova.

Od objavljenih autora očekuje se i da uplate novčanu participaciju za tiskanje zbornika u iznosu od 130 kuna s poštarinom (za Hrvatsku i zemlje bivše Juge), ili u iznosu od 25 eura za zemlje Europske unije. U slučaju da odlučite postati i službenim članom ove udruge, tada ćete participaciju platiti 30 kuna manje.

Ljubavna poezija 3
Foto: Needpix.com
Summa summarum

Kao protuvrijednost, svaki sudionik će dobiti po jedan primjerak debelo ukoričenog zbornika u kojem će biti zastupljeni i njegovi radovi, te će mu biti pružena mogućnost i da se na promociji knjige predstavi svojim stihovima.

Više o svemu možete doznati na web stranici i Facebooku Kulture snova.

Vaš dragan ili draga vjerojatno bi bili ludo polaskani da im poklonite fino uređen i profesionalno načinjen zbornik poezije koji sadrži nekoliko vaših pjesama posvećenih upravo njima! Zato prekopajte ladice, pronađite neke dobre stihove i javite se. Važno je sudjelovati, te (dabome) i ljubiti!

***

Preporučeni tekst: Domaća pjesnička scena budi se iz dugog sna: iscrpan popis pjesničkih tribina u gradu

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.