Umjetnost i avantura: Čitanje poezije uz noćni krijes, usred istarske šume!

Smatrate li možda da je poezija nešto osuđeno na izolaciju u zagušljivim knjižnicama i ubitačno dosadnim školskim učionicama? Promislite ponovno, jer protagonisti naše današnje priče, “Šumski pjesnici”, spajaju iskustvo poezije s pravom avanturom u netaknutoj prirodi Istre!

Šumski pjesnici 2
Foto: Facebook/Šumski pjesnici / Wood Poets

Događaj po imenu “Šumski pjesnici” održava se već 8. godinu zaredom, pa bi se moglo reći da je u pitanju već dobro uhodana i iskusna organizacija. Najnovije izdanje ovog originalnog književnog eventa održat će se 3. 8. 2018., i to na veoma bajkovitoj lokaciji – ni manje ni više, nego nad šumskim ponorom Butori u Istri!

Šumski pjesnici 3
Foto: Facebook/Šumski pjesnici / Wood Poets

Čitanje poezije službeno počinje u 21 sat, a posebnu dozu mistike i avanturističke atmosfere osigurat će noćni krijesovi koji će pružiti potrebnu dozu svjetlosti za šumsko čitanje i druženje.

Šumski pjesnici 4
Foto: Facebook/Šumski pjesnici / Wood Poets (by: Igor Zelić)

U službenom dijelu programa na 8. izdanju “Šumskih pjesnika” okupit će se pjesnička imena praktički iz cijele naše regije:

  • Nina Bajsić (HRV)
  • Katja Grcić (HRV)
  • Ana Marija Grbić (SRB)
  • Anita Pajević (BiH)
  • Petra Hrovatin (SLO)
  • Hari Bertoja (ITA)
  • Tibor W. Sennyey (MAĐ)
Šumski pjesnici 5
Foto: Facebook/Šumski pjesnici / Wood Poets (by: Igor Zelić)

Osim same poezije, posjetitelje će razonoditi i glazbeni dio programa za koji će se pobrinuti Goran Farkaš i MyriamDe Bonte iz etno skupine VEJA, te pjesnikinja Nina Bajsić na gitari.

Šumski pjesnici 6
Foto: Facebook/Šumski pjesnici / Wood Poets

Nakon što se sa svojim pjesmama izredaju najavljeni gosti, počet će i dio programa znan kao “otvoreni mikrofon”, na kojem će svatko od posjetitelja, tko za tim osjeti potrebu, također moći pred okupljenima prezentirati svoje vlastite stihove. Ako vam ni to nije dosta, na Facebook stranici eventa spominje se i nekakva čaša besplatnog vina za posjetitelje. 🙂

Dakle – svi ste pozvani! Prekopajte svoje ladice u potrazi za papirićima i salvetama s ispisanim pjesmama i put pod noge, ravno u šumu!

***

Preporučeni tekst: Trance, šuma i mistični uvidi: upoznajte Varaždinske Toplice iz neke druge dimenzije

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *