Svijeće s aromom prastarih knjiga probudit će u vama pravog knjiškog crva! :D

Nadam se da, baš poput mene, pripadate onoj posebnoj vrsti ljudi koja skrivećki, u dućanima i knjižarama, šćućurena iza polica, oduševljeno njuška aromu novih i starih knjiga. Jer ako je to i vaš skroviti užitak, tada za vas danas imam vijest koja će vas itekako obradovati!

Knjiske svijece 2
Foto: Facebook/Frostbeard Studio

U Americi, vidite, postoji jedna maštovita i poduzetna mala kompanija, zvana Frostbeard Studio. Ona se bavi i proizvodnjom te distribucijom aromatičnih svijeća. E sad, ovo ne bi bilo ništa posebno zanimljivo da se kompanija nije specijalizirala upravo za proizvodnju aromatičnih svijeća za knjigoljupce.

Knjiske svijece 3
Foto: Facebook/Frostbeard Studio

Tako u njihovoj ponudi možete pronaći svijeće koje, kako sami navode, “vonjaju na prašne police i stare papire”. Tu su i svijeće s opojnom aromom knjiga upravo izašlih iz tiska. No, dakako da su osmislili i nešto specifičnije mirise, poput arome knjiga pomiješane s mirisom plaže, ili pak mirisa koji oponašaju aromu poznatih svjetskih knjižnica, poput one iz Oxforda.

Knjiske svijece 4
Foto: Facebook/Frostbeard Studio

Još neke od njihovih zanimljivih aroma uključuju miris starog tavana s uskladištenim knjigama, aromu stranica šund ljubića, miris stare i vlažne šume, mirise poznatih izmaštanih predjela iz književnosti (primjer – svijeća s aromom Tolkienovog Shirea)  i slična čudesa.

Knjiske svijece 1
Foto: Facebook/Frostbeard Studio

Ove štosne i atmosferične svijeće inače se proizvode ručno, jer je Frostbeard Studio prvenstveno mali privatni biznis pokrenut od strane književnih zanesenjaka, za književne zanesenjake. Također, njihove su svijeće rađene od soje te su neštetne za okoliš.

Većina svijeća Frostbeard Studija košta oko 18 dolara, iako postoje i neke jeftinije varijante. Posjetite njihovu Facebook-stranicu i pogledajte dokle seže strast ponosnih “knjiških crva”. ^^

***

Preporučeni tekst: Ideja od milijun dolara – vinski kondomi!

Biblioteka, Lifestyle, Priča dana, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.