Fotografije mačaka u pozama ninja ratnica popravit će vam cijeli dan :)

Već znate da su umjetnici malo “posebne” osobe, u smislu da razmišljaju na nešto drugačiji način od svakodnevnog, te da vide svijet malo “pomaknuto”. Savršen primjer za ovu tvrdnju je jedan japanski fotograf po imenu Hisakata Hiroyuki.

Ninja macka 2
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

Rad gospodina Hiroyukija ističe se po jednoj dominantnoj temi koja je zastupljena na većini njegovih fotografija. A ta tema su ninja-mačke!

Ninja macka 3
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

Da, ovaj razigrani fotograf ulaže mnogo strpljenja, truda i vremena ne bi li uspio fotografirati mačke u različitim “borilačkim pozama”. Tako mice na njegovim uracima izgledaju kao da rade salto, izvode karate udarce, lete kroz zrak, zauzimaju borilačke poze i slično.

Ninja macka 4
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

No, Hiroyuki ima obzira prema svojim modelima. Jasno je kako svoje fotografije postiže nagovarajući mačke na izvođenje raznih skokova, prilikom kojih se, uz mnogo sreće i fotografskog umijeća može postići iluzija njihovih ratničkih proza. No on ne tjera mačke na skakanje plašeći ih ili ih surovo tjerajući na sate naporne dresure.

Ninja macka 5
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

Umjesto toga, svoje mačke potiče na suradnju pomoću raznih pernatih “mamilica” iz dućana za kućne ljubimce.

Ninja macka 6
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

Potičem vas da posjetite Hiroyukijevu Facebook-stranicu, jer na njoj vas očekuje još mnogo, mnogo simpatičkih fotki mačaka-ratnica.

Ninja macka 7
Foto: Facebook/Hisakata Hiroyuki

Nadam se da će i vama, kao i meni, ove maštovite i opičene fotke barem malo razvedriti omraženi prvi dan u tjednu. Uživajte! 🙂

***

Preporučene fotke: Kokoš Sammi putuje svijetom i prava je internetska zvijezda!

Bizarno, Boemski kutak, Svijet umjetnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *