Proglašeni pobjednici najvećeg regionalnog pjesničkog natjecanja!

Ako do sad još niste čuli za online pjesničko natjecanje po imenu Mili Dueli, a zanima vas poezija – vrijeme je za brzi tečaj, jer radi se o projektu koji iz godine u godinu izaziva do sad kod nas neviđen interes javnosti za poetski izričaj!

Trijumf pisane riječi!

Radi se o najvećem regionalnom pjesničkom natjecanju koji uz mnogo truda i entuzijazma organizira mladi bosanski pjesnik Nermin Delić iz Jajca. Ovogodišnja sezona Milih Duela do sad je već šesta za redom, a ovo natjecanje iz godine u godinu privlači sve više pažnje, o čemu najbolje govore iduće brojke: čak 220 000 pregleda informacija o natječaju na službenom blogu natječaja, te 80 000 posjeta i preko 20 000 lajkova na pjesničkim uracima postavljenim na Facebooku!

Mislim da se svi možemo usuglasiti da je ovakav raspon zanimanja javnosti za bilo što u vezi s pjesništvom na našim prostorima ravan čudu!

#smile

Objavljuje Nermin DelićSubota, 28. srpnja 2018.

Na natječaju je ove godine sudjelovalo čak 384 natjecatelja, a posebna je čar Milih Duela što ograničenja za prijavu nema – mogu se prijaviti pjesnici iz svih zemalja svijeta! Glavna misao vodilja ovog senzacionalnog pjesničkog događanja jest upravo građenje poveznica između ljudi i naroda putem pisane riječi. Prateći te ove godine po prvi put i osobno sudjelujući u natječaju, iz prve sam ruke tijekom prošla tri mjeseca doista i svjedočio izgrađivanju komunikacijskih mostova gdje ih prije nije bilo, kao i nicanju jedne velike, snažne i nove internacionalne književne scene čije vrijeme upravo dolazi. Mili Dueli nisu bez razloga proglašeni jednim od 5 najboljih projekata mladih u Europi u kategoriji “povezivanje kultura!

O golemom trudu iza Milih Duela svjedoče i podaci o 2 mjeseca i 18 dana trajanja službenog dijela natječaja, oko 174 sata rada uloženog u žiriranje te 1800 književnih osvrta napisanih od strane stručnog žirija. Sami opseg, razrađenost i transparentnost procesa bodovanja pristiglih radova impresivna je poput rada neke velike mašine s mnogo, mnogo usklađenih zupčanika.

Ovogodišnji rezultati

KONAČNI REZULTATI FINALA MILIH DUELA 2018! Laureat putuje u Ukrajinu i Srbiju! Čestitamsvim finalistima… Oni…

Objavljuje Nermin DelićSubota, 29. rujna 2018.

Ove godine finale Milih Duela bilo je posebno neizvjesno, što vidimo i po činjenici da na kraju imamo čak dvoje pobjednika s jednakim brojem bodova, kao i dvoje natjecatelja koji dijele treće mjesto. Pobjedu su ove godine odnijeli Iryna Fingerova iz Ukrajine (r. 1993.) i Stefan Lazarević iz Srbije (r. 1993.)! U ime stranice Kurziv čestitam ovogodišnjim pobjednicima koji su se zaista iskazali i svojim stihovima dospjeli na sami vrh u mnoštvu od gotovo 400 autora, što je doista impresivno postignuće!

IRYNA FINGEROVA, 1993., MLADA UKRAJINSKA LIJECNICA I POETESA, POBJEDNICA 6. SEZONE MILIH DUELA.***Posve sam…

Objavljuje Nermin DelićPonedjeljak, 1. listopada 2018.

Na drugom mjestu ove je godine završio Boris Mandić iz Srbije, a treće mjesto dijele Ilija Vukićević iz Srbije i Medina Džanbegović iz Egipta!

Što se tiče najboljih plasmana autora iz ostalih naših zemalja iz neposrednog susjedstva, stanje je sljedeće. Najbolji plasman autora iz Crne Gore ostvario je Vuk Sredanović (4. mjesto na cjelokupnom natječaju), najbolje plasirana natjecateljica iz Makedonije bila je Marina Gocevska (9. mjesto), a najbolji slovenski plasman ugrabio je Rudi Stopar (38. mjesto). Što se pak tiče Hrvatske, ove godine najbolji je plasman ostvario vaš dežurni skriboman s Kurziv.net-a, Boris Kvaternik 😀 (19. mjesto).

STEFAN LAZAREVIĆ, 1993., MLADI PJESNIK IZ SRBIJE, POBJEDNIK 6. SEZONE MILIH DUELA.ADAMUAntropos, tebi govorim.Tvoji…

Objavljuje Nermin DelićPonedjeljak, 1. listopada 2018.

Bilo je veliko zadovoljstvo biti dijelom nečeg tako velikog i značajnog za pjesničku scenu. Nakon iznesenih podataka, jasno je kolika je važnost ovog projekta u građenju novog sloja balkanske pjesničke publike u digitalnoj sferi, koja je medij budućnosti. Stoga se usrdno nadam da će se Mili Dueli i nagodinu ponovno vratiti jači, primjećeniji i čitaniji nego ikada!

***

Preporučeni tekst: Najava nove serije Kurzivovih tekstova za sve domaće knjigoljupce

Boemski kutak, Književnost

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.