Ovo je najnezdraviji fast food restoran na svijetu, ponosan što gostima izaziva infarkte!

Danas već svi znaju da su restorani brze hrane dugoročno katastrofalni za svačije zdravlje. No, jedan je fast food restoran odlučio pomaknuti granicu nezdrave prehrane do upravo neslućenih razmjera. Ne samo da je restoran iz današnjeg teksta vjerojatno najnezdraviji fast food na cijelome svijetu, već psihopati koji vode ovo mjesto nemaju ni nikakvih moralnih skrupula. Tako je već nekoliko njihovih maskota i mušterija umrlo od nezdrave hrane koju u ovom mjestu poslužuju, a restoran je njihove smrti iskoristio za besramnu samopromidžbu.

Ne, ovo nije scenarij iz neke nadrealne epizode Zone sumraka. Ovo se doista događa – u svijetu postoji restoran ponosan na to što doslovce ubija svoje mušterije priskrbljujući im srčane udare.

Ukratko o Heart Attack Grillu

Naziv ovog bolesnog i odvratnog mjesta jest Heart Attack Grill (što bi značilo nešto kao: “Roštilj za srčani udar”). Jednu stvar im se ipak mora priznati – ovi trovači ni najmanje ne skrivaju da im puca ona stvar za javno zdravlje i za dobrobit vlastitih mušterija. Umjesto toga, osnivač ovog fast fooda poziva ljude da jedu kod njih i “napokon crknu”.

Heart Attack Grill osnovao je još 2005. godine luđak po imenu Jon Basso. Svoj prvi restoran ovakvog tipa otvorio je u Arizoni u SAD-u, a s vremenom je otvoreno još nekoliko podružnica u Teksasu i Nevadi. No, danas je od svih Heart Attack Grill restorana u funkciji samo jedan – onaj u Las Vegasu u američkoj saveznoj državi Nevadi, gdje poslovanje najbolje napreduje.

Posebno je zanimljivo za znati da je Jon Basso, prije nego li je otvorio ovaj restoran bio osobni trener i instruktor fitnesa koji je nastojao naučiti ljude kako smršavjeti i živjeti zdravo. No, onda se u 2005. godini u njegovoj glavi dogodio neki neobjašnjivi kratki spoj te je odlučio svoj životni poziv okrenuti na glavu i otvoriti najnezdraviji restoran brze hrane na svijetu.

Jelovnik koji doslovce ubija

Da biste doista shvatili koliko je ovo mjesto pogubno za svačije zdravlje, onda znajte da su njihova glavna jela tzv. Bypass Burger (“Burger ‘Srčana premosnica'”) i Flatliner Fries (U slobodnom opisnom prijevodu: “Pomfrit za izravnavanje crte na srčanom monitoru”). Pomfrit se ovdje ne priprema u biljnom ulju, već se prži u posudama životinjske masti, a služi se u neograničenim količinama uz hamburgere. Bypass Burgeri naručuju se prema broju goveđih pljeskavica koje želite u sendviču, te možete birati u rasponu od jedne do čak osam pljeskavica.

Najveći burger je takozvani Octuple Bypass Burger (“Osmerostruki burger ‘Srčana premosnica'”). On se sastoji od dva peciva pržena u životinjskoj masti, zatim od 8 goveđih pljeskavica od kojih svaka teži 250 grama (što je ukupno 2 kile goveđeg mesa), 40 komada špeka prženog u životinjskoj masti, 0ko 16 kriški punomasnog sira, te nešto ukrasnog povrća. Ovaj ubojiti hamburger sadrži oko 20.000 kalorija, koliko inače prosječna osoba unese u svoj organizam u cijelih 8 do 10 dana! Ako je to nekom previše, onda može naručiti “samo” četverostruki burger, koji sadrži “skromnih” 10.000 kalorija.

Uz ove bolesne i opasne proizvode, ovaj restoran nudi i milkshake od maslaca i votku s tučenim vrhnjem, a kao sprdnju su na svoje jelovnike uvrstili i “vegansku” rubriku u kojoj se nalaze samo cigarete. Bez filtera, dakako.

Bolesni igrokaz koji veliča seks, smrt i morbidnu debljinu

No, tu se ni izbliza ne nazire kraj perverzijama koje se događaju pod okriljem Heart Attack Burgera. Kao prvo, svi gosti se pri ulasku u restoran važu na stočnoj vagi. Ljudi deblji od 160 kila pritom ostvaruju privilegiju žderanja u ovom restoranu potpuno besplatno. Goste poslužuju žene u uniformama medicinskih sestara koje se, donoseći ovu užasnu hranu gostima, pretvaraju da im donose bolničke lijekove koje im je propisao doktor. Cosplay se nastavlja i tako što gosti koji požderu neki od njihovih posebno velikih sendviča ostvaruju privilegiju kretanja restoranom u bolničkim kolicima. Cuga se poslužuje u vrećicama na stalcima kako bi podsjećala na bolničku infuziju.

Ah, da – hranu je zabranjeno dijeliti s ostalim gostima. Tako ćete sve što naručite “morati” pojesti sami. Ako u tome ne uspijete, medicinske sestre će vas pred svima istući po guzici. Ozbiljno, to se ovdje zaista događa. Tako su Heart Attack Grill restorani puni morbidno pretilih osoba koje se pokušavaju prežderati dok im ne pozli, a pritom sudjeluju u nekoj vrsti morbidnih sado-mazo igrica.

Beskrupulozno korištenje ljudskih smrti u marketinške svrhe

No, možda najodvratniji od svih aspekata ovog restorana jest besramnost s kojom Jon Basso i njegov menadžment iskorištavaju smrti povezane s konzumacijom njihovih proizvoda kako bi dodatno proširili svoj notorni ugled.

Do sad je s ovim restoranom izravno povezano već nekoliko smrti. Kao prvo, 2011. godine je od komplikacija prouzrokovanih prekomjernom debljinom umro dvadesetdevetogodišnji Blair River, koji je u ovom restoranu obnašao funkciju maskote. U vrijeme smrti težio je 261 kilu. Nakon ove tragedije, Jon Basso je u medijima besramno iskoristio priliku za reklamiranje svoga restorana, pritom ni ne pokušavajući poreći da su Rivera vjerojatno dotukli upravo njegovi burgeri, i ne izražavajući nikakvo žaljenje zbog njegove smrti.

Tu nije bio kraj incidentima. Tijekom 2012. godine, jedna od Bassovih mušterija doživjela je srčani udar u njegovom restoranu i pritom jedva izvukla živu glavu. Nekoliko mjeseci kasnije, druga je mušterija pala u nesvijest jedući, pijući i pušeći u Heart Attack Grillu. Godine 2013. umrla je i druga maskota restorana, pedesetdvogodišnji John Alleman. Umro je tako što je doživio srčani udar čekajući autobus nekoliko metara od restorana.

Što za Jona Bassoa donosi budućnost?

Ne znam kako za vas, ali za mene osobno potpuno je neobjašnjivo na koji način ovaj restoran još uvijek posluje, jer očito je da predstavlja ozbiljni rizik za zdravlje svih mušterija. To ne poriče nitko – od medija pa do samog vodstva restorana. No, ono što je posebno zanimljivo jest podatak da se Heart Attack Grill svojevremeno doista nalazio u određenim pravnim problemima. Ali zdravstveni odbor savezne države Arizone nije Bassou sjeo za vrat zbog promoviranja samoubojstva prežderavanjem i zbog korištenja ljudskih tragedija za povećanje osobnog profita, već zbog pretjeranog seksualiziranja vlastitih konobarica koje goste poslužuju u oskudnim kostimima medicinskih sestara. Dobro je da Amerika zna što su joj prioriteti – politička korektnost naspram doslovnog spašavanja mladih ljudskih života.

Kako god bilo, Heart Attack Grill u Las Vegasu i dalje neometano posluje. Početkom ove godine vlasnika Jona Bossoa jedna od zaposlenica je u medijima javno optužila za seksualno uznemiravanje, no to njega nije zaustavilo u širenju njegovog poslovnog carstva. Tako je najavio da će u skoroj budućnosti osim vođenja Heart Attack Grilla svoje poslovanje proširiti i otvorenjem drive-through fast food kina. A zašto i ne bi, kad je država do sad jasno pokazala da nemaju ni najmanju namjeru zaustaviti njegovo trovanje javnosti, dokle god su mu konobarice primjereno obučene.

***

Preporučeni tekst: Volite životinje a ne možete se odreći mesa? U prodaju dolazi laboratorijski uzgojeno meso!

Bizarno, Jeste li znali?!, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.