Imate još par dana za slanje vlastitih književnih radova u časopis The Split Mind

Ako u ladici svoga pisaćeg stola trenutno baš imate novonapisanu pjesmu ili kratku priču i ne znate kome biste ju poslali za objavljivanje, imam za vas potencijalno rješenje!

Naime, književni časopis po imenu The Split Mind traži radove za svoj sedamnaesti broj. Za slanje radova imate još svega nekoliko dana, no to je i više nego dovoljno da pronađete neki od vlastitih neobjavljenih uradaka i pošaljete ga za potencijalno objavljivanje u jednom od zanimljivijih književnih časopisa iz našeg priobalja.

Split 1
Foto: Kurziv.net
O časopisu

Inače, The Split Mind je, ako za njega još niste čuli, časopis za književnost i kulturu pokrenut od strane studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. No, ono što je posebno značajno sve vas zainteresirane za slanje radova jest sljedeće – da biste bili objavljeni u The Split Mind, ne morate i sami još uvijek imati status studenta. Osobno, mislim da je to odlično, te da u domaćim književnim natječajima općenito fali više otvorenosti za sudjelovanje svih dobnih i statusnih skupina građana.

Split 2
Foto: Kurziv.net
Propozicije natječaja

No, prijeđimo na konkretne uvjete ovog natječaja. Za novi broj časopisa traže se poetski, prozni, prevoditeljski, esejistički, kritički i likovni uraci. Pisani radovi primaju se na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, te do sad ne smiju biti objavljivani.

Svaki autor na natječaj ima pravo poslati 6 pjesama ili 2 priče dužine do 10 kartica teksta (što iznosi 12 600 slovnih znakova), jedan esej i kritiku dužine do 10 kartica, kao i prijevode do deset pjesama ili proze u dužini do 10 kartica teksta. Što se tiče likovnih radova, jedan autor može poslati najviše 3 fotografije, slike ili crteža.

Pisani radovi šalju se u Word formatu (Times new roman, veličina fonta 12 točaka), a likovni radovi u .png formatu.

Split 3
Foto: Kurziv.net
Napuci za slanje

Urednici za vas imaju i sljedeće naputke: “Uz priče ili pjesme potrebno je navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i broj telefona. Studenti koji se prijavljuju trebaju naznačiti na kojem fakultetu studiraju.

Radovi se šalju e-mailom kao privitak na adresu: thesplitmind1@gmail.com, s naznakom ‘Za naslovnicu 2019’. U mailu je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i broj telefona. Studenti koji se prijavljuju trebaju naznačiti na kojem fakultetu studiraju.”

Split 4
Foto: Kurziv.net

Radovi za novi broj zaprimaju se još do 2. lipnja 2019. godine. Popis autora odabranih za objavljivanje u novom broju bit će u dogledno vrijeme objavljen na Facebook-stranici časopisa.

Sad sve znate. Otresite prašinu sa svojih rukopisa i prihvatite se slanja. Očekuju vas.

***

Preporučeni tekst: Pregled najzanimljivijih domaćih književnih natječaja za mlade autore

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.