U Zagrebu uskoro novo izdanje festivala “Brave New World” posvećenog novim tehnologijama

S obzirom na sredinu u kojoj živimo, nije ni čudno imati osjećaj da naša zemlja konstantno kaska za ostatkom svijeta. No, ako ste zaljubljenik u moderne tehnologije te obožavate slušati o novim mogućnostima koje one otvaraju, tada znajte da će se u Zagrebu uskoro održati jedan festival na kojem ćete barem nakratko moći steći dojam da ste dio modernog, visokotehnološkog, naprednog svijeta.

Što je Brave New World festival?

Festival o kojem je riječ nosi naziv Brave New World (čitali ste Huxleya, zar ne?), a na glasu je kao trenutno najveći regionalni festival posvećen novim tehnologijama. Organizatori ovog eventa na svojoj službenoj stranici kažu da Brave New World “okuplja inovatore, programere, dizajnere, regionalnu i inozemnu start-up zajednicu, kao i poslovnu zajednicu uključenu u razvoj tehnologija novog doba.”

Što vas očekuje na festivalu?

Ove godine ovaj bi se festival novih tehnologija trebao održati već po četvrti put u Zagrebu, a na njemu vas čeka mnoštvo interaktivnih sadržaja, radionica, predavanja, izložbi, kao i posebno zanimljiv događaj nazvan “Naj robot Hrvatske”.

Da, na Brave New Worldu posjetitelje doista očekuje sve i svašta. Na već spomenutom “Naj robotu Hrvatske” mogu sudjelovati baš svi domaći tvorci robota, pod uvjetom da se prethodno prijave za natjecanje. Zato, ako doma u garaži skrivate kakvo mehaničko čudovište vlastite proizvodnje, i više ste nego dobrodošli ovdje ga prezentirati svijetu te zadiviti žiri i publiku.

Uz izbor za najboljeg i najinovativnijeg domaćeg robota, na Brave New Worldu ove ćete godine moći čuti i vidjeti ponešto o temama poput kriptovaluta, hrvatskih blockchain projekata, Fintech startup projekata, novih tehnologija domaćih stručnjaka i slično. Također, posjetitelji će moći razgledati izloške na “Zagreb Tech Show” izložbi domaće tehnologije ručne izrade, proučiti nove modele električnih automobila i bicikala na “E-mobility Show-u”, te se pridružiti kolektivnom gejmanju na “Weekend Game Zoni”.

Gdje i kada?!

Cijeli Brave World Festival organizira centar znanja, inovativnosti i tehnološkog razvoja po imenu HUB385. Festival će se održavati od 13. do 15. lipnja na adresi Petračićeva 6 u Zagrebu. Za puni program i satnicu festivala posjetite službenu stranicu festivala, jer na ovogodišnjem će se izdanju Brave New Worlda događati još mnogo toga što ovdje nisam mogao ni nabrojati.

Nadam se da ću i osobno biti u prilici zaviriti na ovogodišnje četvrto izdanje ovog festivala novih tehnologija i počastiti vas kakvim izvještajem sa samog mjesta događanja. No, o tom-potom. Vi svakako, ako ste u mogućnosti, posjetite događaj i osobno, jer neke se stvari niti ne mogu adekvatno predočiti riječima.

***

Preporučeni tekst: Bacite pogled na besplatno online izdanje novog “Časopisa za filozofiju računalnih igara”

Geek stuff, Najave, Zanimljivosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.