Radijski entuzijasti, pozor: u tijeku su prijave za Radio školu KLFM-a!

Jeste li ikad maštali o karijeri radijskoga voditelja, ili možda čak i o pokretanju vlastite nezavisne radio postaje? Siguran sam da shvaćate kolike to draži ima: puštate publici svoj izbor glazbe, govorite o onom što smatrate važnim, dijelite svoja mišljenja i komentare s auditorijem i na taj način doprinosite zajednici u kojoj živite… E pa, ako ste se ikad upuštali u maštarije sa sobom u ulozi radijskoga voditelja, obratite pažnju na iduće retke!

Rok za prijavu na KLFM-ov Radio tečaj

Naime, radijska postaja KLFM iz Splita ovih dana je otvorila prijave za svoju Radio školu, kojoj je cilj informirati zainteresirane polaznike o funkcioniranju radijskih postaja.

Prijave za ovu zanimljivu radionicu bit će otvorene do 27. 9., a planirani početak škole bio bi 1. 10. Prijaviti se možete putem linka na kojem je potrebno ispuniti online prijavnicu. Prijava za tečaj je besplatna!

KLFM 2
Foto: Facebook/KLFM

Što je community radio?

E, a sada da kažem nekoliko riječi i o samim organizatorima Radio škole, radijskoj postaji KLFM, jer i to je zanimljiva priča. Ova radijska postaja jedan je od pionirskih pokušaja pokretanja community radija u Hrvatskoj. Što je community radio, pitate? To su vam u pravilu nekomercijalne, nezavisne i nerijetko aktivističke radio postaje koje pokreću radijski entuzijasti i volonteri, a cilj im je nezavisno informirati o temama iz svijeta i domovine koje smatraju bitnima, bez da im netko puše za vratom i govori im o čemu smiju a o čemu ne smiju govoriti u eteru.

KLFM community radio emitira se već nekoliko godina iz prostorija splitskog Doma mladih. Njihov radio za sad je moguće čuti isključivo putem interneta. Ove godine, nakon prošlogodišnjeg polučenog interesa, organiziraju već drugu po redu Radio školu.

KLFM 3
Foto: Facebook/KLFM

Detaljnije o održavanju tečaja

Predviđeno trajanje ovog njihovog tečaja jest ukupno osam sati – četiri sata teorije o konceptu i funkcioniranju community radija te dva puta po dva sata prakse u radio programu (ukupno tri popodneva). Škola će se održati u prostorijama radija KLFM i predavaonicama u sklopu Doma mladih u Splitu, u popodnevnim satima prvog tjedna u listopadu.

U Radio školi možete očekivati stjecanje znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise te KLFM programu i emisijama, uz praktični rad iz radijskog studija.

KLFM 4
Foto: Facebook/KLFM

Radijski entuzijasti – znate što vam je činiti! Prijaviti se lako, a znanja koja vam se nude na platnu mogu vam vrlo dobro doći u budućnosti!

***

Preporučeni tekst: Ove diskografske kuće u 2018. objavljuju glazbu na računalnim disketama!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *