Prijavite se za sudjelovanje u novoj sezoni najvećeg pjesničkog online natjecanja na Balkanu!

Ako pišete poeziju, velike su šanse da ste u konstantnoj potrazi za adresama na koje bi mogli pokušati poslati svoje uratke. Zato vas danas želim informirati o online poetskom natjecanju po imenu Mili dueli koje će se ove godine održati po sedmi put zaredom. Mili dueli trenutno su jedno od najvećih pjesničkih natječaja u našem kutku svijeta, a baš svi su dobrodošli prijaviti se i sudjelovati.

Razlozi za sudjelovanje

Razlozi zbog kojih želite znati za ovo natjecanje su sljedeći:

a) na njega se mogu prijaviti apsolutno svi (bez obzira na spisateljsko iskustvo, stav na pjesničkoj sceni, državu u kojoj živite ili pjesnički stil i teme koje preferirate);

b) radi se o vrlo dobro medijski pokrivenom događanju;

c) broj online publike koja prati ovo natjecanje iz godine u godinu nevjerojatno raste, pa ćete svoje pjesme biti u mogućnosti predstaviti doista velikom broju zainteresiranih pojedinaca;

d) prijava na natječaj potpuno je besplatna.

Mili dueli
Foto: Facebook/Nermin Delić (Mili Dueli)
Velika popularnost Milih duela

Bacimo na brzaka pogled na brojke. Prošlogodišnja šesta sezona Milih duela polučila je sljedeće rezultate: 220 000 online posjeta službenog bloga natječaja, ukupno 80 000 pregleda i preko 20 000 lajkova pjesničkih uradaka predstavljenih na Facebook-stranici Milih duela, kao i 384 kvalificirana natjecatelja koji su ušli u natjecanje.

Poznajući nezavidnu situaciju u kojoj se, zbog pomanjkanja interesa publike, medija i izdavača, nalazi današnja balkanska pjesnička scena, jedan se zaključak u cijeloj ovoj priči nameće sam od sebe. Za razliku od “elitnih” pjesničkih natječaja u regiji (koji dobivaju novčane potpore od države i izdavačkih kuća), publika je prepoznala Mile duele kao mjesto gdje je živa, prirodna i nepatvorena poezija konačno s trona svrgnula akademski pjesnički snobizam i sumnjive poslovne motive koji se često kriju iza razvikanih pjesničkih natječaja!

Nermin Delić Mili dueli 2
Foto: Facebook/Nermin Delić (Mili Dueli)
Profesionalno i nepristrano

Ocjenjivanje svakog pristiglog pjesničkog uratka na Milim duelima apsolutno je transparentno. Natjecanje se odvija u pet krugova, a nakon svakog kruga natjecanje nastavlja sve manji broj kandidata koji je skupio najbolji presjek ocjena za svoje pjesme. Višečlani žiri, koji sačinjavaju ljudi od pera iz svih zemalja regije, objavljuje svoje komentare i ocjene svake pojedine pjesme online, pred cjelokupnim auditorijem natjecanja, pa ovdje nema mjesta za nikakve manipulacije oko plasmana pojedinih sudionika.

Završnu no ne i presudnu ocjenu dodjeljuje i publika koja prati natjecanje, što je zgodan način da se samo bodovanje učini još objektivnijim, a da se istovremeno onemogući pojedincima s najvećim brojem Facebook-sljedbenika da se automatski plasiraju u sami vrh natjecanja.

Nermin Delić Mili dueli 3
Foto: Facebook/Nermin Delić (Mili Dueli)
Misija Milih duela i prepoznatost ovog natječaja u svijetu

Mili dueli su projekt talentiranog, zapaženog i mladog bosanskohercegovačkog pjesnika Nermina Delića iz Jajca. Njegova motivacija za pokretanje ovakve vrste natječaja jest, kako je u više navrata sam rekao, popularizacija pjesničke riječi u digitalnom dobu, kao i građenje mostova među zemljama Balkana uz pomoć zajedničkog interesa svih sudionika – ljubavi prema poetskom izričaju.

Delićev trud nije ostao nezamijećen, pa projekt Mili dueli već prikuplja doista respektabilna priznanja iz cijeloga svijeta. Primjerice, o prošlogodišnjoj sezoni Milih duela pozitivno je pisao poznati američki poslovni časopis Forbes, a organizatorova prezentacija ovog projekta osvojila je u Japanu UNESCO-vu mirovnu nagradu!

Ovo je vaša prilika za stjecanje “pjesničke lovorike”!

Osim konstruktivnih kritika žirija i online eksponiranosti vaših radova, prijavom na natječaj možete zavrijediti i pobjedničku plaketu te počasni laureat najboljeg regionalnog pjesnika Milih duela u tekućoj godini. Prijave za sedmu sezonu Milih duela otvorene su do 31. 5. 2019. godine.

Ove godine u planu je i izrada elektronskog zbornika najboljih radova na natječaju, a stranica organizatora daje naslutiti i da se lagano rade planovi i za izradu štampane i ukoričene verzije natjecateljskih radova, što bi svakako bio još jedan veliki korak naprijed u širenju Milih duela.

Plaketa Boris Kvaternik Mili Dueli
Foto: Facebook/Nermin Delić (Mili Dueli)

I osobno sam sudjelovao na prošlogodišnjem natjecanju koje me se dojmilo kao izrazito profesionalno organizirano i maksimalno objektivno. Namjeravam se prijaviti i ove godine, tako da imate priliku pregaziti me svojim pjesničkim kreacijama te se kasnije hvaliti prijateljima kako ste na natječaju prestigli “onog luđaka s Kurziv.neta”. 😀

Šalu na stranu – prijavite se. Ne želite ovo propustiti.

Link za prijavu na natječaj potražite na službenoj stranici Milih duela u nastavku: MILI DUELI 2019 – 7. MEĐUNARODNI KONTEST POEZIJE (KLIK NA LINK).

***

Preporučeni tekst (LINK): Proglašeni pobjednici najvećeg regionalnog pjesničkog natjecanja!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.