Močvarni “happy hour” s kojeg se nećete vratiti pijani, već načitani!

Više manje svi znate za kultni alternativni klub Močvara u Zagrebu, jel’ tako? Možda ste i česti posjetitelj, pa vikendom obično visite za Močvarinim šankom truseći pive i morlačku krv te čekate happy hour da popijete još nešto na sniženju…

E, ali pazite sad ovo – ovaj vikend u Močvari se sprema jedan poseban happy hour na kojem se po povoljnim cijenama neće lokati, već kupovati knjige. Pa, ako želite spojiti ugodno s još ugodnijim, navratite u Čvaru na cugu i duplu dozu književnosti.

Tko, što, gdje, kada?

Ako još uvijek nije jasno o čemu ja to zapravo u ovom tekstu oduševljeno meljem, tada znajte da se radi o događanju pod nazivom Močvarni sajam knjiga, koji će se održati u nedjelju, 19. 5. 2019. Sajam će se održati u klubu Močvara na Savskom nasipu, a trajat će od 11 ujutro do 7 navečer, pa imate pregršt vremena za navratiti u vrijeme koje vam najbolje odgovara.

Organizatori ovog događanja kažu kako im je misao vodilja među mladima ponovno popularizirati knjigu u njezinom fizičkom obliku, razvijati kulturu čitanja te na jednom mjestu okupiti pojedince, udruge i antikvarijate koji se bave izdavanjem, distribucijom i konzumacijom knjiga.

Močvarni sajam knjiga
Foto: Facebook/Klub Močvara
Što vas očekuje na sajmu?

Na Močvarnom sajmu knjiga moći će se naći beletristike, ali i stručnih publikacija, knjiga iz oblasti filozofije, sociologije, teorije i povijesti umjetnosti i slično, pa čak i stripova. Drugim riječima – za svakoga ponešto.

Za razonodu okupljenih ljubitelja dobre knjige pobrinut će se nekoliko kantautorskih i pjesničkih nastupa. U sklopu sajma održat će se i književna tribina Roberta Perišića pod nazivom “Književnost u Močvari: Rani radovi” (čiji gosti će ovaj put biti Zoran Lazić, Marin Ivančić i Leonarda Bosilj), a negdje u blizini bit će i štand s prirodnim Babas čajevima, jer čaj i knjiga, naravno, idu ruku pod ruku.

Dođite, podržite, čitajte. I svi sretni i zadovoljni! Vidimo se.

***

Preporučeni tekst: Počele prijave za novu sezonu najvećeg pjesničkog online natjecanja na Balkanu!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.