Poetske večeri u organizaciji Milka Kiša uskoro na novoj lokaciji

Ako aktivno pratite poetsku scenu, tada ste možda već čuli za jednu od novijih pjesničkih tribina u Zagrebu. Ime joj je “Preludiranje”, a uskoro će zaživjeti na novoj lokaciji!

Pjesničko-glazbena tribina za svakoga

Milko Kis Preludiranje 2
Foto: Facebook

“Preludiranje” je naziv za večeri poezije u organizaciji Milka Kiša, svestranog umjetnika inače poznatog i po sviranju klavijatura za jedan od najpoznatijih hrvatskih rock bendova – Hladno pivo. Početkom ove godine, Milko Kiš je pokrenuo preludiranje s namjerom stvaranja novog prostora za izražavanje svih koji se bave pisanom riječju.

Upravo to čini “Preludiranje” značajnim – to je platforma za izražavanje na koju su dobrodošli apsolutno svi – već afirmirani i još uvijek anonimni pisci podjednako. Ova tribina obično funkcionira na način da prvi dio večeri glavnu riječ ima gostujući pjesnik, a u drugom dijelu večeri, svatko u publici tko za tim osjeti poriv može pred publikom pročitati i neki svoj poetski uradak. Blokovi čitanja poezije na “Preludiranju” se razbijaju glazbenim nastupima koji dopuštaju okupljenima da ohlade glavu od poezije.

Milko Kis Preludiranje 3
Foto: Facebook

Treba napomenuti da je i atmosfera ovih okupljanja nešto što odmah upada u oči. Ovdje nema primadona, nema povlaštenih, svi se stvaratelji tretiraju jednako, svi mogu dobiti priliku za izražavanje i svi se međusobno druže i komuniciraju bez ograda.

Nova sezona, na novoj lokaciji!

Nova sezona “Preludiranja” nakon ljetne stanke nastavlja se s datumom 29. 8. 2018. No, potrebno je istaknuti da se tribina, iako će se nastaviti održavati srijedom u večernjim satima, premješta na novu lokaciju. Tako ćemo na “Preludiranju” od sad uživati u Rock & Blues baru uz jezero Jarun.

Milko Kis Preludiranje 4
Foto: Facebook

Bez obzira jeste li već do sad ili niste nazočili na Milkovim “Preludiranjima”, ako vas zanima pisanje i glazba, nema razloga da se ne pojavite na otvorenju nove sezone. Do njega je ostalo još malo vremena, pa se svakako “oboružajte” svježim stihovima za čitanje, ili jednostavno dođite na slušanje tuđih uradaka uz nekoliko hladnih pivica i pogled na jezero.

Vidimo se tamo! 🙂

***

Preporučeni tekst: Večer poezije u Vintage Industrial Baru

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *