Ovoga mjeseca u Gorskom kotaru se otvara hrvatski Hogwarts!

Iako je posljednja knjiga iz serijala o Harryju Potteru izašla još 2007. godine, a zadnji je film sniman prema ovim knjigama poharao svjetska kina 2011. godine, priča o malome čarobnjaku koji se školuje u školi čarobnjaštva Hogwarts i dalje nije izgubio na značaju te još uvijek oduševljava mladu i odraslu publiku diljem svijeta.

Stoga će sve prave ljubitelje bajkovitoga svijeta Harryja Pottera obradovati vijest da će Hrvatska polovicom ovog rujna dobiti svoj vlastiti Hogwarts!

Radi se o događaju koji organizira domaći kolektiv Terrible Creations koja se bavi dizajniranjem i održavanjem igara s uživljavanjem u uloge (iliti LARP-a – Live Action Role Play). Tako će Terrible Creations od 14. do 16. 9. 2018. pretvoriti planinarski dom “Dvorac Stara Sušica” u Gorskome kotaru u hrvatsku verziju škole vještičarstva Hogwarts! Dakako, to će se dogoditi za potrebe održavanja LARP igraćeg scenarija smještenoga u svijet Harryja Pottera.

Dvorac Stara Sušica 2
Foto: Facebook/Dvorac Stara Sušica

Terrible Creations ovo interaktivno iskustvo Hogwartsa za odrasle priređuje u suradnji s Ministarstvom Magije Hrvatska, udrugom domaćih ljubitelja svijeta Harryja Pottera.

Iako će glavna inspiracija za ovaj LARP događaj biti svijet opisan u spomenutim knjigama o malome čarobnjaku, organizatori najavljuju interaktivni scenarij s unikatnim zapletima, likovima i pričom, te čak i s uplivom slavenske mitologije.

Dvorac Stara Sušica 3
Foto: Facebook/Dvorac Stara Sušica

Sudjelovanje u ovom spektaklu za sve ljubitelje igara s uživljavanjem u uloge koštat će 850 kuna po osobi, a osim sudjelovanja u višednevnoj LARP igri, cijena pokriva šest obroka, dva noćenja, rekvizite potrebne za igru, kao i prigodne suvenire koje će sudionici moći ponijeti kući.

Sudionici događaja moraju biti punoljetni, a više o samoj igri, scenariju i načinu prijave doznajte na stranici kolektiva Terrible Creations.

***

Preporučeni tekst: Ekskluzivni intervju: Terrible Creations, kolektiv dizajnera igara s uživljavanjem u uloge

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.