Ove mračne verzije poznatih Disneyevih crtića bacit će vas u bedaru

Osjećate li se danas veselo i optimistično? Želite li da to prestane? 😀 Ako je vaš odgovor pozitivan, samo bacite pogled na neke od ovih mračnih verzija poznatih Disneyevih crtića.

Umjetnik po imenu Jeff Hong odlučio je ljudima diljem svijeta upropastiti djetinjstvo. Kako? Pa eto, došao je na ideju pravljenja serije crteža pod nazivom Unhappily Ever After (“I živjeli su nesretno do kraja života”), u kojoj je poznate Disneyeve likove, s kojima smo svi odrastali, odlučio staviti u depresivne suvremene socijalne kontekste.

Na ovaj je način Hong obradio veliku većinu Disneyevih najpoznatijih animiranih filmova, usput progovarajući o problemima današnjeg svijeta. Tako na njegovim radovima Mala sirena crkava na naftom zagađenoj plaži, Alisa kupuje dop od uličnih dilera kako bi se vratila u “zemlju čudesa”, Mulan ulicom hoda s maskom zbog onečišćenja zraka u Kini, Bambijeva glava završila je preparirana na zidu sobe nekog lovca…

Ove radove Jeff Hong izrađuje kombinirajući fotografiju i crtež, a za sebe ističe da je, usprkos svemu, veliki fan Disneyevih crtića. Kako izgledaju još neki od radova iz njegove serije crteža Unhappily Ever After možete provjeriti u nastavku.

View this post on Instagram

#Bambi #Unhappilyeverafter #WaltDisney #Disney #JeffHong

A post shared by Unhappily Ever After (@disneyunhappilyeverafter) on

View this post on Instagram

#LiloAndStitch #Waltdisney #Disney #Jeffhong #homelessness

A post shared by Unhappily Ever After (@disneyunhappilyeverafter) on

***

Preporučeni tekst: Evo kako vam je Disney odlučio satrti lijepa sjećanja iz djetinjstva!

Bizarno, Boemski kutak, Svijet umjetnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *