Opasna umjetnost: Posjetitelj muzeja pao u umjetničku instalaciju u obliku crne rupe!

Umjetnost nije bezazlena, znaju to svi prevratnici i bundžije ovoga svijeta. Pa ipak, jedan je posjetitelj talijanskoga muzeja ovu istinu spoznao na ponešto predoslovan način, upavši u umjetničku instalaciju u obliku rupe.

Ovaj se neobični incident dogodio 13. 8. u jednom portugalskom muzeju, prilikom izložbe umjetnika Anisha Kapoora. Među nekoliko desetaka umjetničkih eksponata nalazila se i Kapoorova umjetnička instalacija s naslovom Pad u Limb (Descent into Limbo). Izložak odgovoran za povredu jednog posjetitelja nalikuje na veliku šuplju kocku u koju je moguće ući, da biste u njoj, na sred poda, vidjeli crnu rupu koja naizgled propada u vječno ništavilo.

Objavljuje Guido ZeccolaUtorak, 21. kolovoza 2018.

Naravno, rupa ne propada u vječno ništavilo, već je duboka oko 2 i pol metra, kao što se na svoju žalost uvjerio i šezdesetogodišnji talijanski posjetitelj izložbe koji se, usprkos upozorenjima oko izloška, uspio strovaliti u crnu rupu.

Ovaj je Kapoorov izložak inače nastao još 1992. godine, a koliko je poznato, ovo je prvi put da je netko uz pomoć njega gotovo doslovno “propao u Limb”. Na sreću, stradali šezdesetogodišnjak se nakon pada dosta dobro oporavlja u bolnici.

Instalacija je nakon incidenta zatvorena za javnost, no u skoro vrijeme bit će opet dostupna posjetiteljima.

***

Preporučeni tekst: Stanovnici Kazahstana bijesni zbog kipa divovske vjeverice

Bizarno, Boemski kutak, Svijet umjetnosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *