Novi domaći časopis za kulturu, umjetnost i društvene teme traži tekstove za objavljivanje

Tražite li trenutno neki kulturnjački časopis kojem biste mogli poslati svoje pisane uratke? Ako se bavite pisanjem, šanse za to su poprilične, jer mi, ljudi “od pera”, zapravo smo u konstantnoj iscrpljujućoj potrazi za izdavačima i medijima koji bi pokazali interes za objavljivanje naših umotvorina, zar ne?

Zato će vam možda biti drago doznati da na našim prostorima svjetlo dana uskoro treba ugledati prvi broj novog časopisa za umjetnost i kulturne teme. I gle čuda, urednici ove publikacije upravo su u potrazi za autorima čije bi tekstove mogli objaviti u prvom broju časopisa. Stoga preuzmite inicijativu, pažljivo pročitajte tekst u nastavku i primite se slanja, jer radovi se neće objaviti sami! 😉

Pisanje-Write
Foto: Flickr/Sarah Reid
Časopis Diskurs

Časopis o kojem pišem zvat će se Diskurs, a pokreću ga profesorica Marija Juračić i profesor Zoran Hercigonja, koji su se do sad okušali u pokretanju i uređivanju časopisa Sapphoart i internetskog portala Očaravanje.

Diskurs će, najavljuju, izlaziti dva puta godišnje, a radit će se o besplatnom i neprofitnom časopisu za umjetnost i kulturu. Svoje radove iz oblasti književnosti, likovne umjetnosti, glazbe, kulture i društvenih tema pozvani su poslati već etablirani autori, kao i mladi pisci, kulturnjaci i umjetnici koji se “tek trebaju dokazati”.

Pisanje 2
Foto: MaxPixel
Propozicije natječaja

Radove iz oblasti književnosti (poeziju, prozu, drame i diskurzivne književne vrste) potrebno je poslati urednici Mariji Juračić na mail marijajuracic@net.hr. Radovi iz oblasti glazbe i likovne umjetnosti šalju se uredniku Zoranu Hercigonji na mail zoran.hercigonja@gmail.com.

Osnovne propozicije natječaja za objavljivanje u prvom broju Diskursa su sljedeće:

  • Radovi se šalju u jednom Word-dokumentu, na latiničkom pismu i sa svim dijakritičkim znakovima. Na početku Word-dokumenta potrebno je navesti podatke o autoru (ime i prezime, adresu, mail, broj telefona te vrstu teksta koji šaljete).
  • Poslana proza ne smije biti duža od 10 000 riječi.
  • Objavljeni radovi se ne honoriraju.

Tekst natječaja ne specificira rok za slanje radova, no za očekivati je da će prvi broj časopisa izaći u prvoj polovici 2020. godine, te da će ovaj natječaj ostati kontinuirano otvoren.

Puni tekst natječaja možete proučiti na web-stranici časopisa Diskurs.

Naoružajte se tipkovnicom i samopouzdanjem te, ako već niste, počnite odašiljati svoju “književnu djecu” u svijet. Uredništvo časopisa očekuje vaše radove.

***

Preporučeni tekst: Pregled najzanimljivijih domaćih književnih natječaja za mlade autore

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.