Na Zrinjevcu nova poplava knjiga!

Jeste li, poput nas, jedni od onih koji pri ulasku u knjižaru moraju rukavom obrisati usta jer vam pri pogledu na police prekrcane knjigama poteče slina? Ako jeste, tada obratite pažnju – imamo vijest koja će vam se svidjeti!

Četvrto more knjiga 1
Foto: Instagram/Lumen_izdavastvo

Možda ste već uočili da zadnjih nekoliko godina zagrebački Zrinjevac u ljetnim mjesecima na par dana okupira čudna skupina građana? Blijedi su od neizlaženja iz svojih soba i pod rukama nose nekakve knjižurine. Okupljaju se na godišnjem događaju poznatom kao “More knjiga”. Oni su knjiški entuzijasti, ljubitelji pisane riječi. I od prošlog vikenda ponovno su uočeni kako okupiraju Zrinjevac. Jeste li spremni za njih? Pripadate li im i vi?

Četvrto more knjiga, 2
Foto: Instagram/Lumen_izdavastvo

Zagrebački ulični sajam “More knjiga” vezan uz književnost i knjige općenito, a održava se već četvrtu godinu zaredom u parku Zrinjevac.

Sajam je startao još prošle subote, a trajat će sve do kraja ovog tjedna, dakle sve do 8. 7. 2018. Stoga, ako jučer već niste posjetili ovo šaroliko i zanimljivo okupljanje, ništa još nije izgubljeno – stignete još barem četiri puta opustošiti njegove štandove i nakrcati se novom literaturom za predstojeće ljetne mjesece.

Četvrto “More knjiga” još do kraja tjedna!

Četvrto more knjiga 4
Foto: Instagram/Lumen_izdavastvo

Sajam je organizirao izdavač Lumen, a na njemu vas i ove godine očekuje preko 500 književnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku koje ćete moći nabaviti i pročitati u ležaljci na improviziranoj plaži usred centra Zagreba.

Četvrto more knjiga 5
Foto: Instagram/Lumen_izdavastvo

Osim što vam ovo događanje nudi predah od svakodnevice uronom u očaravajuće književne svjetove, cijeli će vam doživljaj ljetovanja dodatno oplemeniti ponuda raznih koktela, kavica i slastica koje ćete moći nabaviti za uživanje na zagrebačkoj “književnoj plaži”.

Četvrto more knjiga 6
Foto: Instagram/Lumen_izdavastvo

Predvečer će se posjetitelji moći zabaviti uz nastupe DJ-eva i jazz svirke, a vjerne posjetitelje iznenadit će i pokoja filmska projekcija i gostovanje mladih umjetnika koji će iduće subote, 7. 7., na Zrinjevcu pred posjetiteljima izrađivati ilustracije svojih omiljenih knjiga.

Sajam se održava svaki dan od 10 ujutro do kasnih večernjih sati, a ulaz je, dakako, besplatan!

***

Preporučeni tekst: Beat pjesnici konačno dobili dostojnu hrvatsku antologiju!

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.