Mladi genijalac u Zagorju je otvorio interaktivni Park znanosti

Genijalci su svuda oko nas, samo nas televizija, novine i razni portali svakodnevno pokušavaju uvjeriti u suprotno, Da ipak nije sve crno kako nam se nekad može učiniti dokazuje i današnja priča. Radi se o mladom genijalcu koji je otvorio interaktivni park za popularizaciju znanosti, i to usred Zagorja!

Park znanosti 2
Foto: Facebook/Park znanosti

Ovaj se poduzetni 35-godišnjak zove Luka Veverec, a po struci je inače građevinar. Međutim, za razliku od mnogih drugih njegovih vršnjaka, Luka je odlučio slijediti svoju strast i otvoriti edukativni Park znanosti putem kojeg mladima na zabavan način približava matematičke, fizikalne i psihologijske koncepte.

Park znanosti 3
Foto: Facebook/Park znanosti

Lukin izuzetni znanstveni park, iako još u izgradnji, otvoren je za grupne pojete u travnju u zagorskom Oroslavju. Do sad ga je već posjetilo oko 2,5 tisuće učenika iz čak 54 hrvatskih i slovenskih osnovnih i srednjih škola, piše portal zagorje.com. Park trenutno sadrži 25 eksponata, a dogodine Luka već planira i proširenje. Obujam nadogradnje, dakako, ovisi o financijskim sredstvima koja mu budu na raspolaganju.

Park znanosti 4
Foto: Facebook/Park znanosti

Park trenutno pokriva oko 5000 kvadratnih metara, a proširiti bi se mogao na 12 000 kvadratnih metara te 50-ak eksponata. Park je mladi poduzetnik otvorio na svome obiteljskom posjedu. Do sad je u projekt uloženo oko 100 000 kuna, piše o Luki tportal.hr.

Park znanosti 5
Foto: Facebook/Park znanosti

U Parku znanosti je trenutno moguće isprobati atrakcije poput Newtonovog njihala, periskopa i igre vektorima, te doživjeti razne optičke iluzije, prošetati Sunčevim sustavom, zasvirati na glazbenoj ogradi i još mnogo toga.

Park znanosti 6
Foto: Facebook/Park znanosti

Iako će park biti službeno dovršen tek najesen, već prima grupne i individualne posjete učenika iz škola diljem Hrvatske. S obzirom na to da je lokacija Parka znanosti udaljena od Zagreba svega oko 30 kilometara, predlažemo da kontaktirate vodstvo parka, kako biste rezervirali termin, a zatim se već počnete planirati odličan edukativni obiteljski izlet. Ulaznice za djecu koštaju 25, za odrasle 35, a obiteljske ulaznice (za 4 osobe) 100 kuna.

***

Preporučeni tekst: Trance, šuma i mistični uvidi: upoznajte Varaždinske Toplice iz neke druge dimenzije

Najave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.